Educació

Universitat

Llum verd al nou grau de medicina de la UVic-UCC

El Consell Interuniversitari de Catalunya aprova els tràmits per engegar el títol el curs vinent

El Ministeri d'Educació ha de decidir si autoritza les noranta places

La junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar ahir iniciar els tràmits per incloure el nou grau en medicina de la Universitat de Vic –Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)– en la programació acadèmica universitària del curs 2017-2018. Els tràmits per validar el nou pla d'estudis i la creació de la nova facultat de medicina de la UVic-UCC es faran durant els mesos vinents amb el propòsit que la primera promoció d'alumnes comenci les classes a partir del setembre que ve. Segons va avançar la UVic-UCC en un comunicat, la nova facultat tindrà un campus a Vic i un altre a Manresa.

Abans de posar-se en marxa, però, els nous estudis hauran de ser validats per l'Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i, posteriorment, pel Ministeri d'Educació que, a més, ha de determinar el nombre de places autoritzades, que és limitat per uns numerus clausus de graduats que accedeixen a les especialitats mèdiques a través de l'examen del MIR (metge intern resident). Precisament, la limitació de places de MIR és el principal argument que havia esgrimit en contra de la creació de la nova facultat el Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya, que tem l'“efecte embut” que suposaria un augment de places de medicina si no s'incrementa el de places de MIR.

Segons va explicar a aquest diari el 7 de juny passat el regidor de Promoció Econòmica i Salut a l'Ajuntament de Vic, Josep Arimany, la universitat voldria disposar de noranta places, però podria engegar el primer any del grau amb només seixanta si el curs següent se'n garantissin trenta més amb vista a fer viable el projecte. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, recordava el mes de juny a El Punt Avui la manca de metges que hi ha a Catalunya i a tot Europa. De fet, segons un estudi recent del Col·legi de Metges de Barcelona, durant els propers quinze anys es jubilaran més de 10.000 facultatius i la mitjana d'edat actual dels metges és de 49,6 anys.

La nova facultat serà la vuitena de Catalunya que ofereix medicina, una titulació que els últims anys ha tingut una fortíssima demanda, de manera que només un de cada cinc estudiants la poden cursar a les universitats catalanes. La resta han de marxar, molt sovint, a països de l'Europa de l'Est. A Catalunya, a més, l'oferta privada és molt escassa. Des de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, recorden que només hi ha les noranta que ofereix la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), mentre que a Madrid hi ha més de 500 places privades i al País Valencià, 200.

La UOC presenta quatre graus nous i onze màsters

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) va presentar ahir per a la seva aprovació al Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) quatre nous graus i onze màsters per al curs 2017-2018. Pel que fa als graus, les titulacions proposades són: ciències de la salut, relacions internacionals (aquests dos amb el nom provisional), logopèdia (que coordinarà la Universitat de Vic) i belles arts.

Aquest darrer és un grau pioner a l'Estat espanyol, ja que es farà en col·laboració amb un museu, el Centre d'Art Reina Sofia de Madrid. El títol tindrà 240 crèdits i tindrà la participació dels comissaris d'exposicions del Reina Sofia en els seminaris. Els estudiants, a més, podran fer pràctiques al museu. El rector de la UOC, Josep A. Planell, va explicar que es va escollir aquest museu perquè és un dels més prestigiosos del món en art contemporani i és molt conegut a l'Amèrica Llatina.

Dels onze màsters nous, sis són propis de la UOC, que passen a ser títols oficials, i altres cinc són de nova creació: psicopedagogia, periodisme, intervenció psicològica infantil i juvenil, disseny d'interacció i experiència d'usuari i qualitat en l'educació superior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes