Educació

Societat

La PAHC també fa classes de repàs

La plataforma engega una escola popular per a fills de famílies sense recursos

Diverses editorials els han regalat llibres

No totes les famílies es poden permetre pagar una acadèmia de repàs extraescolar per als seus fills.” Amb aquesta idea, la PAHC del Bages ha obert una escola popular a Manresa que, tot i néixer de la plataforma, està oberta a tota la ciutadania. Està situada als baixos del bloc ocupat del carrer Sobrerroca i ha començat les classes aquest dilluns. Dóna servei a 41 infants, la majoria dels quals són veïns del Barri Antic i provenen de la comunitat marroquina i africana.

Les classes es faran cada tarda de dilluns a divendres. Cada grup serà d'uns vuit infants, que tindran en tot moment la figura de l'acompanyant, que, d'entrada, es farà càrrec d'un màxim de dos infants per tarda i de quatre per setmana: “Volem anar a poc a poc, molts no tenim experiència en aquest àmbit”, afirma una de les voluntàries, Clàudia Sorinas, que hi afegeix que és per aquest motiu que, de moment, no han volgut inscriure més alumnes. La majoria dels acompanyants són joves universitaris; alguns són mestres, d'altres logopedes o sociòlegs, i n'hi ha que no tenen formació en l'àmbit de l'educació però sí molta voluntat que el projecte funcioni i serveixi per cobrir “la necessitat”.

A l'escola popular, se'ls mescla per edats i gènere “perquè es relacionin al màxim”, detalla la voluntària. L'hora que dura el repàs serveix per fer els deures i resoldre dubtes que els hagin quedat oberts a l'escola. Durant els primers quinze minuts, però, els acompanyants els fan parlar entre ells i perquè s'expliquin com ha anat el dia, què han fet a l'escola, quins problemes han tingut o quines coses divertides els han passat: “Volem que facin activitats grupals, que es coneguin entre ells i que els grans puguin ajudar els més petits”, explica. Un altre dels objectius és adaptar el material escolar a la realitat de cada infant: “Els llibres i les fitxes de les escoles sempre porten noms catalans o castellans; nosaltres volem que aquests nens s'identifiquin amb el material i introduirem noms com Mamadou o Mohammed.”

L'escola ha pogut engegar gràcies al suport de diverses entitats i empreses del Bages, com ara editorials, escoles i llibreries, que els han donat material. La intenció dels voluntaris és, però, tenir els seus propis recursos per finançar les obres menors que encara cal fer al local i per comprar més material. És per això que impulsen actes que permetin la col·laboració dels ciutadans. El darrer ha estat el sorteig de dues paneres, gràcies al qual han obtingut més de mil euros que han destinat a adequacions de la nova escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva