Educació

Lloret senyalitza itineraris segurs per als escolars

Els estudiants de les sis escoles públiques del municipi trobaran als seus barris petjades de diferents colors que els portaran al seu centre educatiu

El projecte neix de l'Ajuntament dels infants

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha senyalitzat itineraris segurs perquè els nens de les escoles de primària del municipi puguin anar a peu fins al seu col·legi utilitzant el camí més segur. Els camins s'han senyalitzat pintant petjades de diferents colors a les voreres, segons l'escola de què es tracta. Així, les petjades blanques condueixen fins a l'escola Immaculada Concepció; les verdes, al Pere Torrent; les taronges, a l'institut escola; les vermelles, a l'escola Esteve Carles; les blaves, al col·legi Àngels Alemany, i les grogues, al Pompeu Fabra. A banda de les petjades, l'Ajuntament està pendent de col·locar panells informatius en diferents punts dels barris de Lloret, punts en què, segons van manifestar els escolars en el ple dels infants de l'any passat, es troben de vegades els nens per fer el camí junts fins al centre escolar.

“Els camins segurs escolars tenen com a objectiu senyalitzar itineraris des de diferents barris fins a les escoles perquè els nens que ja van sols sàpiguen exactament per on passar i quins són els encreuaments més segurs”, va explicar la regidora d'Educació, Mònica Cunill. Els panells informatius, d'altra banda, tenen forma de llapis i indiquen el punt d'inici al barri, i el nom de l'escola. El projecte s'ha executat a través del pla educatiu d'entorn. “El més interessant és que és un projecte que ha sortit dels nens. Cada any s'intenta fer un projecte que surti dels plens dels infants”, hi va afegir Cunill.

D'altra banda, l'Ajuntament va pactar en el darrer pressupost destinar 15.000 euros a ajuts en material escolar a famílies amb pocs recursos. El portaveu del grup En Lloret Sí Se Puede, Paulino Gracia, va criticar que encara no s'hagi fet efectiu, tot i haver començat el curs. La regidora va explicar que per destinar la subvenció directament a les famílies s'havien de demanar certificats de renda i no es podia garantir que els diners s'utilitzessin per a material escolar, que era la finalitat. Es va intentar canalitzar a través de les escoles, però van respondre que ja tenen subvenció del Departament d'Ensenyament per a aquest concepte, i ara s'està mirant de tramitar a través de les associacions de pares i mares. Amb tot, Cunill va dir que no hi ha famílies a Lloret que quedin sense material escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

CRÒNICA

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona