Educació

ensenyament

intercanvi

Vint-i-cinc anys d'intercanvi amb Alemanya

Alumnes de l'IES Martí i Franquès coneixen la cultura i la llengua alemanyes

L'institut Martí i Franquès de Tarragona va celebrar ahir l'acte dels vint-i-cinc anys d'intercanvi amb l'institut Rosenstein d'Heubach d'Alemanya. El director del centre tarragoní, Jean-Marc Segarra, va explicar que es tracta d'una iniciativa del 1990 que realitza amb els alumnes de 4t d'ESO que formen part d'un projecte d'intercanvi per tal de conèixer la llengua i la cultura d'Alemanya. La iniciativa ha anat evolucionant al llarg dels anys, tot i que algunes activitats es mantenen com les visites culturals. Es tracta d'un intercanvi amb una durada de dues setmanes que està finançat pels pares dels alumnes, encara que alguns també hi participen amb beca. Un dels estudiants que ho fa, Andreu Dexeus, va dir que “és una bona experiència per conèixer gent, aprendre la llengua i la cultura” i es va mostrar segur de continuar amb l'alemany un cop acabi el projecte.

L'alemany és una de les llengües que s'ensenya a l'institut, a més del català, el castellà i l'anglès, i enguany són 400 els alumnes que l'estudien. La inspectora del Departament d'Educació, Rosa Maria Codines, va destacar la importància de totes les llengües: “Tot i que la primera sigui el català, també es necessari que els alumnes siguin plurilingües.”

El director de l'institut va avançar que en un futur s'està pendent, en un termini màxim de quatre anys, d'incorporar el japonès i el rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia