Educació

La revàlida del batxillerat serà semblant a les PAU

El Ministeri d'Educació confirma canvis a les proves per “reduir la incertesa”

Catalunya no les farà aquest curs

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va confirmar ahir que la revàlida del batxillerat serà molt semblant a les proves de la selectivitat i que es mantindrà el districte únic; és a dir, que la nota servirà per accedir a totes les universitats de l'Estat. Així ho va explicar el president de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE), Segundo Píriz, després de reunir-se amb el ministre per acordar els canvis en l'avaluació final de batxillerat que la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) preveu implantar aquest curs, tot i que no tindran efectes acadèmics fins al següent.

Segons va assenyalar el Ministeri d'Educació, en un comunicat, la nova prova té una “estructura similar” a les proves d'accés a la universitat (PAU), amb la qual cosa es “reduirà la incertesa a la qual s'han d'enfrontar els joves”. En l'anterior prova de selectivitat hi havia dues fases, la general, que era obligatòria (amb un màxim de 10 punts) i una altra d'específica o voluntària que permetia pujar la nota fins als 14 punts. Amb la nova prova, tots els estudiants s'examinaran de sis assignatures troncals del segon curs de batxillerat, tot i que només la nota de dues de les matèries d'opció es tindrà en compte per arribar als 14 punts.

A Catalunya, el govern ja va anunciar fa temps que aquest curs no es faran revàlides ni a quart d'ESO ni a segon de batxillerat perquè consideren que aquestes proves envaeixen les competències de la Generalitat i perquè, a més, aquest any no tenen efectes acadèmics.

De tota manera, les universitats catalanes i la secretaria d'Universitats i Recerca ja fa temps que es van posar d'acord per fer una prova d'accés comuna, tal com es fa en l'actual selectivitat.

LA XIFRA

14
punts
podran assolir, com a màxim, els estudiants en la nova prova, tal com ja passava amb la selectivitat.

Vaga amb seguiment notable i manifestació modesta

Els estudiants de secundària es van tornar a mobilitzar ahir contra les revàlides de quart d'ESO i de batxillerat en un nou intent de forçar una rectificació del govern espanyol, que està en minoria al Congrés dels Diputats. Esperonats per l'èxit de la darrera mobilització del 26 d'octubre passat, el Sindicat d'Estudiants (SE) va convocar una vaga d'estudiants de secundària ahir, que va tenir un seguiment notable. Segons el Departament d'Ensenyament, la van secundar un 31% dels estudiants. En alguns instituts gairebé totes les aules eren buides i en d'altres no va tenir cap repercussió o va ser molt escassa. La manifestació, en canvi, va tenir una incidència molt menor que en l'anterior jornada i només va aplegar prop de 800 estudiants. La comunitat educativa ha reprès les darreres setmanes les mobilitzacions coincidint amb la formació del nou govern espanyol i amb la negociació del pressupost de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva