Educació

La Garrotxa aposta per educar els més petits aprofitant l'esport

Un projecte en el bàsquet escolar implica tant els jugadors com els tècnics i el públic en la feina de promoure valors com el respecte i la tolerància

Aquesta temporada s'ha posat en marxa a la Garrotxa el programa de valors de l'esport escolar Esportsà!, que té com a objectiu fer servir l'esport que practica la mainada d'entre tres i sis anys com a eina per fomentar la convivència a partir del respecte i la tolerància.

La valoració

La singularitat de la iniciativa –impulsada per l'Ajuntament d'Olot, el Consell Esportiu de la Garrotxa i el Consorci d'Acció Social d'aquesta comarca, i que de moment només s'aplica al bàsquet– és que els resultats dels partits no se cenyeixen a la puntuació del marcador sinó que hi incideixen la valoració que facin els tècnics de tots dos equips, els familiars i el dinamitzador del matx sobre qüestions alienes a l'estricta competició, com ara el comportament dels aficionats i del rival, la puntualitat dels equips a l'hora d'arribar a la pista o la quantitat de targetes verdes (reconeixement d'accions positives per part de l'àrbitre) rebudes. Els equips amb millors resultats al final de la lliga rebran de premi material escolar.

Aplicació de mòbil

Les valoracions es fan amb un sistema de punts que s'introdueixen en una aplicació de mòbil (Baixesport-Verdplay) o en un lloc web (Mobile.baixesport.eiyl.eu). Aquest curs, el programa inclourà les competicions de bàsquet de benjamins i alevins (prop de 400 nens i nenes, d'una trentena d'equips d'escoles i algun club), però és possible que l'any vinent s'ampliï al futbol.

“És una oportunitat perquè les famílies s'impliquin a fer que l'esport sigui també una activitat educativa”, va dir el director de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Maria Reixach, quan aquesta setmana van presentar Esportsà!, en el marc de les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, entre les quals hi ha Olot.

LA FRASE

És una oportunitat perquè les famílies s'impliquin a fer de l'esport una activitat educativa
Josep Maria Reixach
TÈCNIC de l'INSTITUT MUNICIPAL d'EDUCACIÓ I JOVENTUT D'OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia