Educació

La reutilització de llibres arriba a 650 alumnes a Arbúcies

El curs 2017/2018 el projecte podria afavorir els escolars del cicle inicial de primària

L'Ajuntament lloa les AMPA

La reutilització de llibres de text dels alumnes de primària i secundària d'Arbúcies beneficia més de 650 alumnes. L'equip de govern, de l'Entesa, vol ampliar el nombre de beneficiaris i treballa “per incloure els alumnes del cicle inicial de primària [1r i 2n] en el projecte”, explica el regidor d'Educació, Jaume Salmeron.

La reutilització de llibres, doncs, podria afavorir el curs que ve uns 700 alumnes. Aquesta és la intenció de l'Ajuntament, que treballa conjuntament amb l'associació de mares i pares (AMPA) dels tres centres educatius del poble, el CEIP Carulla, l'escola Vedruna i l'IES Montsoriu. “El paper de les AMPA és imprescindible”, destaca el regidor.

8.395 euros el 2017

L'any que ve l'Ajuntament destinarà 8.395 euros al projecte de reutilització de llibres de text. La quantitat serà distribuïda en funció del nombre de representants de cada centre. És un 52% més respecte a la xifra del 2015 (5.300 euros), indica el consistori en una nota de premsa. El 2016, l'Entesa hi ha dedicat 7.300 euros.

La reutilització de llibres s'ha mantingut al poble, tot i que la subvenció d'altres administracions ha desaparegut. Per Salmerón, “fomenta valors d'estalvi, cooperació i compartició de recursos, valors educatius fonamentals per a la nostra societat”. De mitjana, l'Ajuntament d'Arbúcies calcula que la reutilització permet estalviar més d'un 50% en la compra de llibres. Quan es comença a participar en la iniciativa, la família fa una aportació de 30 euros, vàlida durant l'etapa educativa.

El projecte va arrencar fa deu anys, i l'actual equip de govern, de l'Entesa, hi té molt d'interès, indica Salmerón. Llavors, l'Entesa (llavors CUPA) –a l'oposició– va col·laborar amb ERC, que encapçalava l'equip de govern en què també hi havia l'AIPA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia