Educació

L'art entra a les aules de la Garrotxa a través d'artistes

Fonsdart Galeria d'Olot lidera un projecte pedagògic amb la participació de vuit artistes a moltes de les escoles de la comarca

Té el suport de l'Obra Social La Caixa i de la Diputació

Quim Domene (dibuix i tècnica mixta), Miquel Duran (oli), Josep Guiolà (fotografia), David López (obra gràfica i aquarel·la), Alfons Plujà (matèric), Josep Pozo (tècnica mixta i collage), Àngel Rigall (instal·lació) i Rosa Serra (escultura) són els artistes que participen en la nova edició de l'Art a l'Aula, liderat per Fonsdart Galeria d'Olot amb l'impuls de l'Obra Social La Caixa i el suport de la Diputació de Girona.

Es tracta d'un programa que es fonamenta en el fet de dur la pràctica artística a les aules de les escoles garrotxines, a través de tres aspectes fonamentals de tot aprenentatge: observar, aprendre i crear i, a la vegada, és una proposta que promou la cohesió social i l'aprenentatge de valors generals com la convivència, la solidaritat, el respecte i l'autoestima dels participants.

En concret, aquest programa preveu, a través de diversos tallers, la creació d'obres d'art a les mateixes escoles per part de diversos artistes de diverses disciplines. L'objectiu final dels tallers és que els alumnes copiïn l'obra que l'artista ha creat a l'aula, aportant-hi la seva pròpia creativitat i utilitzant el llenguatge plàstic com una forma d'expressió i comunicació d'emocions i sentiments. Els alumnes amb els quals es portarà a terme el projecte seran els de cinquè de primària, d'11 anys, de les escoles de la Garrotxa.

Material didàctic

Cadascun dels alumnes participants rep un maletí didàctic amb informació sobre l'artista que els visitarà i les diverses tècniques artístiques, així com el material i els utensilis necessaris perquè pugui realitzar els treballs corresponents. Tant les obres realitzades pels artistes com pels alumnes durant els diversos tallers formaran part d'una exposició pública a Olot que s'inaugurarà el setembre d'aquest any. El projecte es desenvolupa al llarg d'aquest curs escolar. En la primera edició, hi van participar una vintena d'escoles.

LA XIFRA

8
artistes
participen en el projecte pedagògic a l'entorn de l'art que liderat Fonsdart Galeria d'Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia