Educació

Ensenyament

L'institut Salvador Espriu de Salt celebra 40 anys

Demà es farà un acte institucional a la Coma Cros, amb tots els directors i alcaldes d'aquestes quatre dècades, i s'estudia fer una trobada d'exalumnes a la primavera, a més de diversos llibres

L'institut Salvador Espriu de Salt celebra al llarg d'aquest curs acadèmic el seu 40è aniversari amb diverses iniciatives sota el lema L'Espriu, un present ben viu...!. “És un joc de paraules. Present perquè procurem estar en el moment actual, fent molts projectes europeus, locals, etc. i present perquè és un regal poder participar del centre”, explica el director de l'institut, Josep Roura.

Tot i que durant tot el curs es van fer actes amb els alumnes i s'està estudiant fer una trobada d'exalumnes a la primavera, l'acte més important serà demà al vespre a l'auditori de la Coma Cros. Hi seran presents onze dels dotze directors que ha tingut el centre –i familiars de l'altre, ja difunt–, exprofessors i expersonal en general, i també tots els alcaldes de Salt durant el temps de vida de l'institut. Hi haurà actuacions musicals dels actuals alumnes i hi intervindran exprofessors del centre, com ara Antoni Puigverd i Narcís Romagós; el primer director de l'institut, Carles Barceló, i l'actual, Josep Roura; una representant de les famílies i del consell escolar, Montse Oliveras; el director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas. També hi tindrà un paper destacat el president del Consell Català del Moviment Europeu (CCME), Xavier Ferrer, que entregarà a un professor de l'institut –Xavier Serra– un diploma que reconeix el centre com a escola europeista.

Diversos llibres

En l'acte hi haurà exposades 40 cartolines amb què es vol fer “un llibre gegant” amb les “emocions positives” que recorden els exalumnes del seu pas per l'institut. Cada cartolina correspon a una promoció. Roura explica que ofereixen als membres de cada promoció que hi vagin un dia a fer una visita guiada i que es vagin completant les cartolines.

A més, es farà una reedició de la tria de poemes d'Espriu que va fer Antoni Puigverd –exprofessor del centre–, que anirà a càrrec de l'Ajuntament i que serà de 500 exemplars –la primera edició va ser de 1.200–. Destaca la “particularitat” que inclou el poema Cançó d'albada, traduït a 14 idiomes “perquè no sigui una edició només per a catalanoparlants”, destaca Roura, que afirma: “La diversitat ens ha fet molt grans aquests 40 anys.”

També es vol editar un llibre de contes de l'aula d'acollida. “Els nouvinguts ens expliquen els seus contes i els traduïm”, detalla Roura. Intentaran buscar ajut econòmic de la Diputació per poder fer un tiratge més llarg.

Segon institut de la ciutat de Girona

L'institut Salvador Espriu de Salt, que actualment té 565 alumnes i un equip docent d'una cinquantena de persones, no només va ser el primer institut públic de Salt, sinó el segon de la ciutat de Girona, ja que va obrir en el curs acadèmic 1976/77, quan Salt encara estava annexionat a la capital gironina. De fet, va néixer amb el nom d'“instituto mixto de Gerona número dos”.

Durant 14 anys va ser l'únic institut públic de Salt, fins que va inaugurar-se l'IES Vallvera, que el curs passat va celebrar el 25è aniversari. I ja fa temps que hi ha un tercer institut, el Salvador Sunyer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona