Educació

Eines per al diàleg en dotze instituts de la Selva

La primera trobada comarcal de delegats de segon d'ESO aplega 78 alumnes

Una vuitantena d'adolescents (78) de dotze instituts van participar divendres en la primera trobada comarcal de delegats de segon d'ESO, organitzada per l'Oficina Jove del Consell Comarcal al Cercle Jove de Santa Coloma de Farners. “És bo treballar dinàmiques per desenvolupar competències per a la resolució de conflictes i la comunicació”, assenyala el tècnic de l'Oficina, Amadeu Breva.

Amb l'ajut de tècnics municipals de joventut, els tallers i les activitats de formació van servir perquè els delegats –alguns dels quals ja ho havien estat el curs anteriors– rebessin consells i eines en la relació amb companys. “El més positiu [de la jornada] és per als nanos. S'introdueix una mica la participació i saben què és un delegat, cosa que no coneixen prou”, explica Gerard Avellaneda, professor de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric.

A Hostalric hi ha cinc línies d'ESO, dues de les quals són a la subseu de Breda. Avellaneda, un dels vint tutors de la jornada, explica que el delegat “és la mà dreta” del professor. Un dels delegats motivats és en Roberto, de l'Institut Serrallarga de Blanes. “Trobo molt útil la jornada. Ajuda a resoldre conflictes, no t'ho ensenyen. I això et pot servir tant a l'escola com a fora”, explica l'estudiant, acompanyat, entre altres, de la Martina, la subdelegada. El Serrallarga, amb quatre línies de segon d'ESO, és un dels cinc centres de secundària de Blanes.

“Parlar amb claredat”

L'Ariadna, de Tossa, surt d'una activitat en què els alumnes han de triar què salvarien del centre en cas d'un incendi. La consola, l'ordinador i el càtering són algunes de les possibilitats. Els dinamitzadors els fan veure que arribar al consens és difícil i que un delegat, encara que sigui escollit a la classe, no pot fer el que li sembli unilateralment.

Per l'Ariadna, que explica que ha après coses de la jornada, “un delegat ha de ser sincer, parlar amb claredat i dir les coses sense ofendre, i si, per exemple, s'ha d'organitzar una festa, buscar col·laboradors”. En la trobada, que té com a referent la que fan al Gironès des de fa una dècada, hi ha alumnes i docents provinents d'instituts de Lloret, Blanes, Santa Coloma de Farners, Amer, Tossa, Caldes, Breda, Hostalric, Vidreres i Arbúcies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà