Educació

ensenyament

Impressores 3D per als instituts de Sant Cugat

És l'únic municipi de l'Estat que ha introduït aquesta tecnologia a secundària

Sant Cugat és el primer municipi de tot l'Estat que introdueix la tecnologia 3D en el currículum escolar de secundària gràcies al programa Aprenem en 3D, impulsat per l'Ajuntament.

En el marc d'aquest programa s'ha fet la cessió d'onze impressores d'aquestes característiques als centres de secundària de la ciutat. L'objectiu és augmentar la competència digital dels alumnes. Amb la tecnologia 3D es podran materialitzar conceptes estudiats a classe i traslladar aquells més abstractes a la realitat.

Un equip per centre

El programa Aprenem en 3D inclou que el centres educatius rebin la cessió d'un equip d'impressió en 3D, la formació i capacitació dels professors en el sistema operatiu de la màquina i la formació dels professors en l'aplicació de la pedagogia 3D. Per la seva part, els centres es comprometen que la impressió 3D tingui un impacte en el currículum i la metodologia d'aprenentatge. Paral·lelament, també hauran de fer tallers i formació a les escoles de primària.

L'Ajuntament, per mitjà del Patronat Municipal d'Educació de Sant Cugat, ha comprat les impressores 3D mitjançant la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l'empresa Ricoh.La companyia es compromet a posar en marxa les impressores, farà la formació inicial als professors i també el suport tècnic. A més, el programa Aprenem en 3D inclou la col·laboració del Liceu Politècnic de Rubí–Fab Lab School, l'únic centre amb una impressora d'aquestes característiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.