Educació

ensenyament

El govern manté la ubicació de l'institut de Rocafonda

Rebat l'opinió de l'associació de veïns del barri i diu que amb el nou centre “no es crearà cap gueto”

Els mòduls prefabricats hi arribaran al juliol

El govern de Mataró (PSC i CiU) manté i referma la ubicació del nou institut Les Cinc Sénies al barri de Rocafonda, al solar de la ronda Rafael Estrany. D'aquesta manera, el consistori rebat l'opinió de l'associació de veïns del barri, que la setmana passada va manifestar la seva oposició a la ubicació del nou equipament educatiu. L'entitat considera que, tot i necessitar un centre educatiu com aquest, la ubicació “és un greu error”, ja que, entre altres coses, estarà situat en un extrem d'un barri, amb força dificultat d'accés per als joves que vinguin d'altres llocs de la ciutat.

“Les opinions són totes respectables però amb l'arribada del nou institut no es crearà cap gueto”, va manifestar el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell (PSC). En aquest sentit, Vadell va recordar que la ubicació del nou centre “és en una zona perifèrica ben comunicada on arriben fins a quatre línies d'autobús”. “L'institut serà un model de ciutat amb un projecte pedagògic propi i ajudarà a dignificar el barri”, va recalcar el regidor. Vadell, a més, va recordar que per avui hi ha prevista una sessió informativa adreçada a les famílies interessades en la qual la que serà la directora del centre, Carina Torres, explicarà aquest projecte i mirarà de resoldre dubtes.

Pel que fa al calendari, el titular d'Educació va confirmar que els mòduls prefabricats amb els quals el centre començarà a funcionar aquest setembre està previst que s'hi instal·lin “la segona quinzena de juliol”. A més, Vadell va assegurar que l'Ajuntament està disposat a elaborar el projecte d'obres de l'edifici del nou institut, “si així es pot accelerar el procés de construcció del nou centre” i mirar de retallar el termini màxim de 4 anys de pervivència dels mòduls prefabricats. En total es preveu que se n'hi instal·lin cinc, un per cada grup d'ESO i dos d'ús polivalent. L'institut està previst que obri les portes amb tres línies d'ESO i capacitat per a 90 alumnes.

LA FRASE

L'institut serà un model de ciutat amb un projecte pedagògic propi i ajudarà a dignificar el barri
Miquel Àngel Vadell
Regidor d'educació de l'Ajuntament de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva