Educació

ensenyament

El Maresme manté l'oferta de P-3 tot i creure que no l'omplirà

Hi ha 4.529 places pel curs 2017/18 i es mantindran les ràtios excepte als centres d'entorns desafavorits, que les podran baixar

La comarca estrenarà una escola a Montgat i l'institut de secundària Les Cinc Sènies, de Mataró

Els Serveis Territorials del Maresme i el Vallès Oriental mantenen pel curs vinent la mateixa oferta de grups de P-3, amb un lleuger increment, tot i preveure que no s'acabaran d'omplir les places perquè es mantindran els efectes de la davallada general de la natalitat.

En total, en el període de preinscripció, que començarà demà i s'allargarà fins al 4 d'abril, s'ofereixen un total de 4.529 places repartides en 185 grups, tres més que el curs passat i que corresponen a escoles de Montgat, Cabrils i Palafolls. D'aquests grups, 132 corresponen a escoles públiques, tres més que l'any anterior, i 53, a centres concertats.

La directora dels Serveis Territorials, Carmina Pinya, explica que la decisió de mantenir la mateixa oferta s'emmarca en l'acord signat entre Ensenyament i les entitats municipalistes, ACM i FMC, amb l'objectiu general de donar resposta a les necessitats d'escolarització que garanteixin el dret a l'educació de tothom. “No s'aplicarà una reducció de les ràtios per classe, però és molt probable que, si es compleixen les expectatives a les aules, no hi haurà tants infants perquè l'oferta haurà superat la demanda”, especifica. En aquest sentit, però, Pinya recorda que als centres d'alta complexitat s'aplicarà la reducció de ràtio dels 25 infants a 22, i aquells que sense ser-ho van demanar i van obtenir una reducció el curs passat a P-3, la podran mantenir a P-4 i al llarg de tota l'escolarització d'aquesta línia.

Projecte educatiu

Pel que fa a l'oferta de primer d'ESO, la comarca disposa pel curs 2017/18 de 5.274 places, 264 més que el curs passat, distribuïdes en 178 grups, dos més que el curs 2016/17, dels quals 122 són de centres públics i 56, de centres concertats.

Les ràtios establertes de 30 alumnes es podran reduir a 27, igual que les escoles de primària, en els casos d'alta complexitat que ho demanin.

Carmina Pinya posa l'accent en l'incipient canvi d'actitud de les famílies que aquestes últimes setmanes han visitat escoles i instituts per conèixer l'oferta que s'hi exposa. “Hi ha un interès evident pels projectes pedagògics dels centres que s'estén tant a les famílies com a la resta de centres del municipi, perquè ja no és tant què ofereix la meva escola com què ofereix tot el projecte educatiu de la meva població”, puntualitza, i tot seguit aplaudeix “la maduresa al conjunt de la societat envers la feina que fa la comunitat educativa”.

Pel que fa a la posada en marxa de nous centres, es confirma l'obertura d'una nova escola a Montgat i la de l'institut de secundària Les Cinc Sènies, a la ciutat de Mataró.

LA FRASE

Les famílies mostren un interès evident pel projecte pedagògic tant del centre com del municipi en general
Carmina Pinya
dir. dels serveis territorials del maresme i el vallès oriental

LA XIFRA

185
grups
de P-3 i 178 de primer d'ESO conformen l'oferta de places al Maresme pel curs 2017/18

Més lluita contra el frau

Més transparència i lluita contra el frau en les inscripcions per evitar pràctiques inadequades i garantir, així, les mateixes oportunitats per a tots els infants. Carmina Pinya va destacar l'enduriment dels criteris de cara al curs vinent per evitar que les famílies ocupin una plaça que no els correspon. En aquest sentit, els centres hauran de trametre a les respectives comissions de garanties d'admissió si es demana la documentació justificativa d'acreditació dels criteris al·legats. Les comissions analitzaran la documentació i, si ho consideren oportú, citaran les famílies per comprovar l'acreditació. El frau comportarà la pèrdua de tots els drets de prioritat.

Una altra de les novetats importants de cara al curs vinent correspon a les llistes d'espera de cada centre, “on constaran tant les sol·licituds fetes en primera instància com en la resta que siguin preferents”. “Així, avisaran la família si hi ha plaça tant en la primera com en la segona o tercera opcions de les que hagi triat”, explica Carmina Pinya. A l'inici del curs, els centres publicaran una llista dels nous alumnes que s'han matriculat i del nombre de places que hagin quedat vacants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona