Educació

universitats

La URV promourà la incorporació d'universitaris d'ètnia gitana

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Associació Jove Gitana de Tarragona (AJGT) treballaran plegades per afavorir la formació universitària d'aquesta minoria ètnica, que sovint deixa d'estudiar quan supera l'ensenyament obligatori. Ahir el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el president de l'AJGT, Miguel Buñales, van signar un conveni marc per treballar en aquesta direcció. Es tracta no només de donar suport amb programes d'aprenentatge als joves de la comunitat gitana que vulguin iniciar estudis universitaris, sinó també d'informar i formar els pares per evitar que treguin els seus fills de les escoles en etapes clau, com ara els primers cursos de l'ESO.

Fins ara, un important percentatge de joves gitanos es dedicaven a la venda ambulant, per la qual cosa no necessitaven estudis. Actualment, però, aquesta activitat va a la baixa per la forta competència del mercat xinès i “ha arribat el moment d'adaptar-se al canvi, renovar-se i fer-se un lloc a l'ampli ventall de possibilitats que ofereix la societat”, va dir ahir el mateix president de l'associació que aglutina els joves gitanos de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia