Educació

Robolot obre les portes amb més de 600 participants

El certamen de robòtica és un referent pel seu vessant pedagògic

S'hi veurà un humanoide

Un humanoide que interactua amb humans i bombolles de sabó per entendre les matemàtiques són algunes de les novetats de Robolot, el certamen de robòtica didàctica que es du a terme avui i demà a Olot. Els organitzadors, Robolot Team, han remarcat el rècord d'inscrits (600) i la participació, per primera vegada, de totes les franges d'edat del sistema educatiu, des de l'educació infantil fins a la universitària i la professional, amb un nou espai de participació d'escoles per a nens i nenes a partir de P3 de Beetbots, unes petites abelles robòtiques que ajuden a iniciar-se en el pensament computacional. També s'estrena l'espai Steam Olot, dedicat a projectes Steam que treballen de forma transversal disciplines relacionades amb ciències, tecnologies, enginyeria, art i matemàtiques. D'entre les propostes, destaquen un robot humanoide que entén el llenguatge i que interactua amb les persones, una màquina de videojocs i un dispositiu per mesurar la qualitat de l'aire.

Robolot ha reforçat l'oferta pedagògica –tret distintiu respecte a altres certàmens–. Ha obert els tallers a tots els joves que hi estiguin interessats, ha incorporat una sortida guiada a tots els espais de Robolot per veure què es treballa a l'aula, i ha donat més protagonisme als alumnes que participen en el concurs; s'ha habilitat una seu sobre la sala El Torín per acollir projectes tecnològics.

El certamen té el suport de l'Ajuntament, la Fundació Princesa de Girona, Euram, Wattia, Tavil, Innova Didàctics, la UdG i el CSIC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia