Educació

universitats

Els estudis de medicina de la UVic-UCC sumen Sant Andreu

L'hospital de Manresa tindrà alumnes en pràctiques que es podran especialitzar en l'àmbit de la geriatria

També aportarà professors i col·laborarà en recerca, transferència de coneixement i internacionalització

Els estudiants que a partir del curs vinent estudiïn medicina a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) podran fer pràctiques a l'hospital de Sant Andreu de la capital del Bages, que gestiona la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM).

Així va quedar establert ahir en el conveni que les dues parts van signar per segellar una col·laboració que també preveu que la FSSM aporti professionals a la universitat i que participi en els àmbits de la recerca, la transferència de coneixement i la internacionalització.

“Signem un conveni amb una entitat referent al territori (en referència a la UVic-UCC), que ens farà millors i ens donarà un paper important en la implantació dels estudis de medicina en l'àmbit de la geriatria al nostre territori.” Amb aquestes paraules, Manel Valls, director general de la FSSM, va resumir l'acte en què es va formalitzar públicament la incorporació de la fundació al projecte universitari de la UVic-UCC, un acte en el qual van ser presents Jordi Montaña, rector de la universitat; Mercè Rosich, regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa i presidenta del comitè executiu de la FSSM, i Valentí Martínez, director general de la FUB.

Després de firmar, Montaña va assegurar que era “un honor signar aquest conveni amb una institució que té 750 anys d'història”, en referència a l'hospital de Sant Andreu, i hi va afegir que el paper de la universitat és “fonamental per al rigor i la credibilitat”.

Per la seva banda, Rosich va destacar el paper de Manresa com a ciutat universitària i va subratllar que a la fundació “els estudiants podran viure una visió molt centrada en la persona”. Valentí Martínez va afirmar que la col·laboració entre les dues institucions aportarà “valor, coneixements i desenvolupament” a la Catalunya Central.

La UVic rep el fons bibliogràfic d'Emili Teixidor

Uns 4.000 volums que formaven part de la biblioteca de l'escriptor de Roda de Ter Emili Teixidor passaran a ser de titularitat de la biblioteca Ricard Torrents de la UVic-UCC, que en farà la catalogació i digitalització. Avui arribarà el material a la universitat, que encara no ha decidit en quin edifici es dipositarà tot el fons, ja que s'ha de conservar íntegre. Entre els documents hi ha sobretot obres d'assaig i novel·les, algunes de les quals, dedicades, a més de llibres que utilitzava a l'escola i a la universitat com a estudiant. També hi ha manuscrits i objectes vinculats a la seva trajectòria personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia