Educació

municipal

escoles

Denuncien que Mataró vol fer tancar una escola rural

El centre, situat a les Cinc Sènies i que té l'autorització del British Council, té escolaritzats 23 alumnes

L'Ajuntament admet que ha demanat el cessament de l'activitat per falta de llicència

L'escola rural privada Casa Nostra de Mataró, que està situada a l'espai agrícola de les Cinc Sènies i té 23 alumnes, tem que es vegi abocada a tancar les portes de manera imminent. La directora del centre, Maria Bellmunt, explica que l'Ajuntament els nega la llicència d'activitats al·legant que els usos educatius són incompatibles amb la finca. “En canvi, a la fitxa de la masia, que està catalogada, s'accepta que s'hi puguin fer activitats d'interès públic educatius”, hi afegeix Bellmunt, que recorda que l'escola té l'autorització del British Council. De fet, tota l'educació es fa en anglès, amb un projecte pedagògic que s'allunya del model més tradicional i que aposta per uns aprenentatges inductius i de contacte directe amb la natura i els animals.

L'Ajuntament de Mataró defensa que ara per ara Casa Nostra no disposa de cap llicència, ni tan sols per muntar extraescolars o organitzar casals, i que aquesta setmana s'ha signat un decret en què s'ordena als propietaris el cessament de l'activitat i que enderroquin les construccions fetes en aquests darrers anys de manera il·legal. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), va explicar ahir que Casa Nostra té en tràmit un pla especial per intentar legalitzar en part la situació. “Els nous usos complementaris, però, només es podrien portar a terme a les edificacions preexistents de la finca i vinculats al lleure”, hi afegeix Calpe, que assegura que els promotors de l'escola han fet reformes i han construït espais nous a la zona sense permís i sense tenir en compte les restriccions que suposa el fet que estiguin situades en sòl agrícola no urbanitzable.

Bellmunt manté que totes les millores fetes consten en el pla especial i que l'únic que s'ha fet és rehabilitar zones cobertes ja existents per habilitar-les com a aules i serveis educatius. A més, indica que ja s'ha iniciat la tramitació de l'homologació amb el Departament d'Ensenyament perquè de cara al setembre es pugui obrir oficialment com a escola rural amb capacitat per a 40 alumnes. Una autorització que, segons fonts de la Generalitat, no compliria tots els requisits, com ara el fet que es vulgui situar en una finca que és a pocs metres de la ciutat i que no es pugui acreditar l'ocupació dels terrenys per a aquests nous usos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries