Educació

Societat

Deu anys de la Lliga de la Glosa a Cassà

Els alumnes de l'escola Puig d'Arques celebren fora del centre escolar la 10a edició d'aquest projecte i es programen actes durant tot el dia

Més de quatre-cents alumnes de l'escola Puig d'Arques de Cassà de la Selva van omplir ahir al matí el passeig de Vilaret per seguir amb expectació la final de la Lliga de la Glosa, una activitat que des de fa deu anys es realitza en aquest centre escolar i que ahir, per tractar-se del desè aniversari, es va obrir a tot el poble. “Fa dies que esperen que arribi avui, quins nervis”, deia un pare que també seguia la final, a què havien arribat quatre grups d'alumnes de sisè que havien d'improvisar sobre un tema concret i sobre una melodia concreta del folklore català, tipus garrotí o jota, per exemple. Tot i que en la final, dalt de l'escenari, només hi havia els 16 alumnes finalistes, tots els alumnes assistents seguien amb emoció la jornada, que, d'alguna manera, és la culminació any rere any d'aquest projecte que es va iniciar amb l'objectiu de concentrar tots els coneixements que els alumnes adquirien a l'escola en els diferents àmbits, com ara matemàtiques, lèxic, rítmica... explicava el director de l'escola, Josep Bofill. Amb el temps, la glosa ha esdevingut com un fil conductor al llarg dels cursos i actualment es passa des del rodolí i la rima, per exemple, dels alumnes de primer fins a la improvisació del cicle superior. Enguany, per tractar-se del desè aniversari, no només la final es va fer al carrer, sinó que també es van organitzar diversos actes, com una conferència sobre La riquesa de la glosa en què es van tractar diferents aspectes de la pràctica de la glosa a l'escola; un taller de glosa per als exalumnes i, a la nit, hi havia prevista una mostra de glosa a càrrec d'exalumnes d'aquesta escola, amb els glosadors Mireia Mena i Mateu Matas, el raper Daura Mangara, els músics Carles Belda i Eugeni Gil a l'orquestrina i Gemma Balagué i Gemma Pla com a ponicanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet