Educació

ensenyament

Terrassa obrirà quatre grups d’ESO per fer front a l’alta demanda de places

Seran als instituts Les Aimerigues, Montserrat Roig i Torre del Palau i al centre Mare de Déu del Carme

Els alumnes mantenen la seva zona educativa

El curs 2017/2018 la demanda de places per cursar primer d’ESO a Terrassa superava, amb escreix, l’oferta. Feia mesos que la comunitat educativa i l’administració ho sabien i les famílies que havien de preinscriure els seus fills a secundària tenien por que no els toqués el centre escollit i que el centre no fos de la seva zona escolar d’influència.

Fa unes setmanes el Departament d’Ensenyament va intentar apaivagar aquestes pors anunciant l’obertura d’una nova línia a l’institut Montserrat Roig, en un intent de cobrir part de les places demanades de la zona educativa 2, que també comprèn els instituts de Torre del Palau i Can Roca. Però tant les famílies d’aquesta zona de Terrassa com el mateix ajuntament sabien que era una mesura insuficient perquè, segons càlculs del mateix consistori, un cop tancat el període de preinscripció per a primer d’ESO, prop de setanta alumnes de la zona 2 no tenien plaça a cap dels instituts adscrits de la seva àrea d’influència.

La solució definitiva va arribar ahir, quan Ensenyament va anunciar a través d’una nota de premsa que obria quatre nous grups. A la zona 1 hi haurà una nova línia de primer d’ESO a l’institut Les Aimerigues. I, a la zona 2, a banda del grup que ja s’havia anunciat que s’obriria a l’institut Montserrat Roig, també se n’obrirà un a l’institut Torre del Palau, i al centre concertat Mare de Déu del Carme.

La nota d’Ensenyament hi afegia que “als centres que acolliran aquests grups es faran les obres d’adequació necessàries”, responent així algunes veus contràries a l’ampliació de línies, com per exemple la d’un grup de mestres del Montserrat Roig. També l’AMPA de l’institut Can Roca havia anunciat una manifestació per a aquest dijous que, com deia el seu vocal, Xavier Farnós, està en punt mort perquè queden “lluites obertes”. L’associació de pares i mares d’aquest institut tenia clar que als barracons on està situat actualment el centre era impossible encabir-hi una línia més. Tot i que ara ja saben que no tindran un nou grup, pensen que s’incrementaran ràtios i diuen que un bon sistema educatiu està renyit amb la massificació a les aules.

LA FRASE

Als centres que acolliran aquests grups es faran les obres d’adequació necessàries
Departament d’Ensenyament

LA XIFRA

70
són els alumnes
de secundària que es quedarien sense plaça si no s’obrissin els quatre nous grups.

Una protesta molt ordenada

Un total de 437 famílies de la zona 2 sabien, des de les jornades de portes obertes als instituts, que no hi havia prou places als instituts. Per això van començar una campanya de recollida de firmes, per demanar places als centres adscrits. Després, i arran d’informacions aparegudes que assenyalaven la possibilitat d’haver d’anar fora de zona, van anar més enllà. Les vuit AMPA de les escoles públiques de la zona 2 van firmar una carta en què demanaven una solució. L’escrit el van fer arribar a les administracions i, des d’aquest moment, el consistori els informava de l’estat de les negociacions. Una de les impulsores d’aquestes iniciatives, Beatriz Linares, de l’AMPA del Serra de l’Obac, es mostrava ahir satisfeta dels resultats obtinguts amb el que qualificava com “una protesta ordenada”. Està convençuda que les diferents accions empreses han ajudat a aconseguir que cap nen hagi de marxar de la seva zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia