Educació

Ensenyament

El govern aprova, per fi, la inversió de l’escola Pinyana

Es consigna una dotació de 5,8 milions d’euros per disposar del nou centre educatiu per al curs 2019/2020

El col·legi públic ja fa vuit anys que existeix i sempre amb barracons

Ha costat vuit anys i, per fi, el govern de la Generalitat ha aprovat la inversió necessària per construir el nou col·legi públic de Pinyana, al barri de Balàfia. Des de la seva creació, el curs 2009/2010 aquest centre educatiu ha funcionat amb barracons i amb dificultats d’urbanització del seu entorn i del pati per als infants.

Finalment, per tant, el consell de govern de dimarts va aprovar un paquet d’inversions per a centres educatius i ha consignat 5.850.000 euros per a la nova escola Pinyana.

La previsió del govern català és que la construcció estigui llesta per al curs 2019/2020. No obstant això, encara no s’ha redactat el projecte i aquest està encara en fase de concurs. De fet, aquest mes s’avaluaran les ofertes rebudes dels equips tècnics per redactar aquest projecte tècnic. Es tracta, per tant, d’un procés que tot just comença, malgrat que ara ja sembla que totes les peces encaixen, ja que la Paeria ja va formalitzar la cessió dels terrenys. En breu hi haurà projecte i ja es podrà convocar el concurs per a l’execució de les obres.

L’associació de mares i pares d’alumnes del centre va expressar ahir la seva satisfacció per aquest nou pas, ja que fa anys que organitzen protestes i pressionen les administracions i els partits polítics per accelerar el projecte. Ara reclamen un projecte que inclogui serveis i equipaments de qualitat per als alumnes.

El nou col·legi, situat a la vora de l’avinguda de Pinyana, impartirà el segon cicle d’infantil i tota la primària. Sumarà uns 450 alumnes, ja que sumarà els més de 200 alumnes propis als procedents del col·legi Balàfia, que té mig segle de vida, però que està en un edifici obsolet i deteriorat del barri.

LA XIFRA

450
alumnes
tindrà el nou centre educatiu, ja que serà el resultat de la fusió de les escoles Pinyana i Balàfia.

Recursos de 99 milions per a vint centres

El consell de govern va aprovar dimarts obres en vint centres educatius que gestionarà l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat per un valor de 99.150.000 euros. Les obres encarregades inclouen ampliacions, adequacions, nova construcció, i obres de reforma, ampliació i millora tant d’escoles com d’instituts del país.

Entre les inversions previstes també figura l’ampliació de l’escola Ramon Faus i Esteve de Guissona, per un import total de 900.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona