Educació

Ningú va triar la nova seu de l’INS Ermessenda com a primera opció

Crítiques del Consell Municipal Escolar a la “mala planificació” d’Ensenyament

El Consell Municipal Escolar (CEM) de Girona va aprovar ahir demanar a Ensenyament que analitzi les dades de les preinscripcions perquè no es repeteixin “els desajustos entre oferta i demanda”, i va alertar especialment de les “dades preocupants” a l’INS Ermessenda, on només s’han cobert 53 de les 150 places en primera opció, cosa que “evidencia la desconfiança de les famílies envers la solució d’ampliació de tres línies i la divisió del centre en dues seus”. El regidor d’ERC-MES Pere Albertí, a més, va explicar el “neguit ciutadà a les portes dels instituts” que hi va haver dimarts en saber-se les assignacions, sobretot pel que fa als pares dels alumnes que hauran d’anar a la nova segona seu de l’Ermessenda, en barracons a la zona de Can Prunell. Albertí va revelar que ningú va triar-la en primera opció –tot i que 10 escoles hi tenien adscripció– i que, per tant, hi va haver “90 assignats en segones i terceres” opcions. “Hi ha famílies molt emprenyades, que pensen dur-ho als jutjats”, va explicar. Tant l’alcaldessa, Marta Madrenas, com la regidora d’Educació, Isabel Muradàs, van lamentar que ahir no pogués assistir al consell el delegat d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco.

D’altra banda, el CEM va triar en votació recomanar com a dies de lliure disposició per al curs que ve el 13 d’octubre, el 7 de desembre, el 9 de febrer i el 30 d’abril; una opció en què cap dia és per Fires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia