Educació

Lloret reclama una escola i un institut nous el curs vinent

L’Ajuntament insta que les escoles Pere Torrent i Esteve Carles siguin considerades de màxima complexitat

Tres grups de l’oposició havien presentat una moció, que el govern va ampliar

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet una llista de reclamacions al Departament d’Ensenyament de la Generalitat entre les quals destaca que es construeixin una nova escola i un nou institut, i que les escoles Pere Torrent i Esteve Carles siguin considerades de màxima complexitat pel curs vinent, amb tots els serveis i les ajudes que això comporta. Aquesta petició es va fer després que ICV-EUiA, el Millor i En Lloret Sí se Puede van presentar una moció per demanar que l’escola Pere Torrent sigui declarada de màxima complexitat, moció a la qual el govern (PDeCAT, el PSC i ERC) va fer una esmena per incloure-hi més demandes que va tenir el suport de tots els grups. El ple també va demanar que les escoles Pompeu Fabra i Esteve Carles tornin a ser de dues línies, que s’incrementi el nombre d’aules d’acollida a tots els centres educatius i que s’assignin dos tècnics d’integració social als centres de la població. També s’insta a instal·lar un mòdul prefabricat a l’institut Rocagrossa a causa de l’increment del nombre de grups. Inicialment, la moció d’ICV-EUiA es referia a un sol centre, el Pere Torrent, ja que la comunitat educativa d’aquesta escola va fer un acte de protesta el mes passat per reclamar que es consideri de màxima complexitat, tot i que finalment el departament ho va descartar.

El regidor d’Ensenyament, Jordi Sais, va recordar que als consells escolars l’escola Esteve Carles també havia demanat la catalogació de centre de màxima complexitat, i va considerar que “la comunitat educativa de Lloret, avui, no està ben atesa”. “A Lloret calen més escoles i cal un altre institut. La nostra comunitat educativa està clarament enxubada, hi ha centres previstos per ser de dues línies però la majoria en tenen tres i alguns aniran a la cinquena línia, i això no pot ser”, va manifestar. L’alcalde, Jaume Dulsat, hi va afegir que s’ha demanat una reunió urgent amb la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz.

LA FRASE

Avui, la comunitat educativa de Lloret de Mar no està ben atesa, està clarament enxubada
Jordi Sais
Regidor d’Ensenyament de Lloret de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona