Educació

ensenyament

homofòbia

Possible sanció de fins a 1.700 euros per al docent homòfob

Arran de la revelació dels estudiants, la direcció general d’Igualtat obre un expedient per aclarir les manifestacions que va fer durant una classe el professor de filosofia de l’institut Gili i Gaya de Lleida

La direcció general d’Igualtat de la Generalitat ha obert un expedient informatiu al professor de l’institut Samuel Gili i Gaya de Lleida acusat pels alumnes d’haver fet un discurs homòfob durant una de les seves classes. El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha explicat que l’expedient s’ha obert a partir de la denúncia presentada per l’entitat Colors de Ponent, i que ara s’inicia un procediment que pot acabar en sanció. El càstig podria ser d’entre 300 i 1.700 euros. Amorós ha qualificat “d’extraordinàriament positiva” la reacció dels alumnes davant d’un tema que anys enrere era considerat “tabú” entre els adolescents. L’entitat Colors de Ponent valora “molt positivament” la reacció de la direcció general d’Igualtat.

De moment, s’ha obert una fase de recollida d’informació en la qual s’escoltarà les parts abans de decidir si s’obre un procediment sancionador al professor de filosofia.

Segons han denunciat els estudiants, durant una de les seves classes, el professor de filosofia hauria afirmat que l’amor entre dues persones del mateix sexe era amistat, no amor, i que les persones homosexuals eren “antinaturals”. També hauria dit, segons els alumnes, que l’homosexualitat era una patologia, “una malaltia”. Uns dies després, el professor va mostrar el seu penediment a les autoritats educatives i es va disculpar amb els alumnes. El docent, de 64 anys i amb problemes al cor, ha agafat la baixa a causa de la seva patologia, agreujada per la situació viscuda.

Oriol Amorós ha destacat la reacció dels alumnes: “És extraordinàriament positiu” que hi hagi hagut aquesta manifestació contrària a unes paraules homòfobes per part d’estudiants de secundària, “un àmbit on l’orientació sexual ha estat tabú, objecte d’assetjament, de burla”. “Ara hi ha hagut una manifestació d’estudiants en el sentit invers, i és així com haurien de ser les coses, i la notícia és que ho comencen a ser.”

LA FRASE

Allò que es considerava de mala educació, però tolerable, ara és un fet sancionable
Oriol Amorós
Secretari d’igualtat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot