Educació

Municipal

Sant Cugat assumeix la construcció d’una escola

Arriba a un acord amb Ensenyament per avançar el nou edifici de La Mirada a Volpelleres perquè entri en funcionament el curs 2019-2020

Permetrà absorbir la demanda de places de P3

Després d’arribar a un acord amb el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Sant Cugat només està pendent de tancar els detalls d’un conveni per poder assumir la redacció, licitació i posterior construcció de l’escola La Trobada, que, des que es va posar en marxa el setembre del 2016, s’ubica en mòduls prefabricats a l’avinguda de la Clota. D’aquesta manera, se’n vol avançar la construcció perquè pugui entrar en funcionament el curs 2019-2020 en un nou edifici que s’ubicarà al barri de Volpelleres, al costat del també nou institut Leonardo da Vinci.

Així ho van explicar, fa uns dies, el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Economia, Damià Calvet, i la regidora d’Ensenyament, Esther Salat, que es van reunir amb els membres de la comunitat educativa del centre i també de l’entitat veïnal, per explicar-los els detalls de la iniciativa, ja que la Generalitat no tenia previst desencallar la seva construcció fins d’aquí a tres anys.

La intenció del consistori és iniciar les obres a partir del setembre de l’any que ve i, d’aquesta manera, poder absorbir l’increment de demanda que ja hi ha actualment i la que s’espera, especialment d’alumnes de P3, sense haver de pensar en la construcció d’una altra escola, posar nous mòduls o crear grups addicionals en altres centres. La Mirada tindrà tres línies de primària. Calvet també va destacar que amb l’escola consoliden “la dotació d’equipaments que necessita el barri”.

El centre costarà 6,5 milions d’euros i es concebrà com un espai modulable. El consistori posarà 500.000 euros enguany fent una modificació pressupostària que s’ha d’aprovar en el ple, ja que era una partida pensada per a la sala polivalent. Per als sis milions restants es buscarà finançament extern. El conveni que firmaran Ajuntament i Generalitat preveu l’obligació del govern català de retornar un 80% de la inversió feta per la ciutat.

LA XIFRA

6,5
milions
és el que costarà la nova escola i que avançarà l’Ajuntament. La Generalitat n’haurà de retornar el 80%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia