Educació

la videoteca

Vídeo del discurs homòfob del professor del Gili i Gaya

Colors de Ponent i el sindicat d’estudiants SEPC el presenten al síndic de greuges i també a la Generalitat com a agreujant dels fets

Reclamen que es valori si es tracta d’un cas de reincidència

L’associació Colors de Ponent, que defensa els drets del moviment LGBTI de Lleida, i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han denunciat al síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, el discurs homòfob del professor de filosofia de l’institut Gili i Gaya de Lleida. A més de tota la documentació i dels testimonis dels fets, les entitats han aportat un vídeo, l’existència del qual fins ara es desconeixia, en què es podria veure i escoltar el professor insistint en el seu discurs que l’homosexualitat és una anomalia. El document també es va fer arribar a la Generalitat, al Departament de Benestar i Família, que instrueix un expedient sobre el cas.

Aquesta prova inèdita va ser gravada per un alumne als passadissos de l’institut i és una seqüència posterior a la concentració que els alumnes van protagonitzar contra el docent després d’escoltar el que afirmava sobre l’homosexualitat i les relacions entre persones del mateix sexe, segons va explicar ahir David Gil, portaveu de Colors de Ponent.

Gil entén que aquest vídeo és un agreujant i que l’expedient per una falta lleu que instrueix la direcció d’Igualtat del govern podria passar a ser greu o molt greu. A més, el portaveu de Colors de Ponent també demana que es valori la possibilitat de reincidència per part del professor de filosofia, ja que a part dels comentaris a l’aula també en va fer als passadissos. I també perquè des que es van fer públics els fets a les xarxes socials i als mitjans de comunicació han sorgit testimonis d’exalumnes que recorden situacions similars, així com cartes i queixes als directors que ha tingut l’institut, però que sembla que mai han tingut cap recorregut disciplinari.

LA DATA

5.6.2017
Polèmica classe
de filosofia en què el docent va qualificar l’homosexualitat de malaltia i anomalia.

Expedients oberts i mediacions

El professor Santiago Fernández Burillo té obert un expedient per part de la direcció general d’Igualtat que li podria comportar una sanció de 1.700 euros, i ara també una queixa al síndic de greuges. Igualment, Ensenyament també va engegar una investigació dels fets i va fer de mediador al centre amb els alumnes, a qui el docent va demanar perdó. Des dels fets que està de baixa.

El SEPC també va criticar ahir que la direcció de l’institut no deixi debatre la qüestió al consell escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia