Educació

A tot drap per deixar a punt les escoles

Aquesta setmana és clau per enllestir els treballs iniciats a l’estiu

L’escola Montserrat Vayreda de Roses, l’únic centre que estrenarà edifici

Aquesta setmana serà clau a l’hora de finalitzar els treballs que s’han emprès aquest estiu en multitud de centres educatius de les comarques gironines per tal que el dia 12 tot estigui a punt per obrir les portes. Seran dies de tràfec d’operaris enllestint instal·lacions, de personal de neteja i també de professorat col·locant el material a les aules. El director dels serveis territorials d’Ensenyament de Girona, Josep Polanco, manté que totes les actuacions estaran acabades a temps i que el curs escolar començarà amb normalitat.

De cara al nou curs, l’únic edifici de nova construcció que es posarà en marxa serà l’escola Montserrat Vayreda de Roses, amb dues línies d’escolarització d’infantil i primària. El nou edifici, que està construït en dos nivells, té 3.300 m² disposats al voltant d’un gran pati central. S’han invertit 5,14 milions d’euros per construir aquest edifici, que posa fi a prop de deu anys d’estada en mòduls prefabricats acompanyats d’actes de protesta per part de pares d’alumnes, mestres i Ajuntament per reivindicar aquesta construcció. També cal destacar les obres de reforma i ampliació que s’han fet a l’institut d’Arbúcies, amb un pressupost de 5,9 milions d’euros.

Un altre centre educatiu que es posarà en marxa amb l’inici del nou curs serà la segona seu de l’institut Ermessenda de Girona. Però, a diferència de l’escola Vayreda de Roses, aquest institut, que donarà cabuda a dos grups de primer d’ESO, entra en funcionament amb mòduls prefabricats, que s’estan acabant de condicionar. Ensenyament ha invertit 94.000 euros en la instal·lació d’aquests mòduls. De fet, per a aquest curs, Ensenyament ha suprimit catorze mòduls, però n’ha instal·lat sis per a la creació de segones seus d’instituts (entre les quals, també la de l’institut d’Hostalric a Breda) i per donar resposta a l’increment d’alumnat en diversos centres. Aquestes són algunes de les 57 actuacions de reforma, ampliació i millora que Ensenyament ha dut a terme aquest estiu –i que apareixen detallades en el quadre adjunt– per un import de quatre milions d’euros, un 41% més que el que es va destinar el curs passat. D’aquesta llista d’obres, cal destacar també els canvis de cobertes de l’escola Puig d’Arques de Cassà de la Selva (166.000 euros) i de l’escola Malagrida d’Olot (124.700 euros).

A banda de les inversions que ha fet el Departament d’Ensenyament, els ajuntaments s’han fet càrrec, un estiu més, de les obres de manteniment de diversos centres, algunes de les quals han estat d’especial rellevància per l’envergadura dels treballs i la inversió que han comportat. En aquest cas, destaquen, per exemple, les obres de reforma del pati de l’escola Eiximenis, amb la construcció d’un cobert, al pati del qual es traslladarà la pista esportiva –uns treballs que han suposat una despesa de 432.946 euros, que ha assumit l’Ajuntament de Girona–, i l’inici de les obres per fer una pista coberta al pati del Cassià Costal, per un import de 788.364,90 euros.

Dins del capítol d’obres a càrrec de consistoris, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha destinat prop de 90.000 euros a dur a terme diverses actuacions de millora a les escoles L’Estació, Ardenya, Gaziel i Baldiri Reixach, així com a l’escola bressol Oreneta. A Begur, el consistori ha invertit prop de 73.000 euros en millores a l’escola Doctor Arruga, a L’Olivar Vell d’Esclanyà i a la llar d’infants Ses Falugues. L’obra que s’ha emportat més de la meitat de la inversió ha estat el mur de contenció que s’ha construït a la part alta del centre d’Esclanyà. Aquests dies també s’estan posant a punt les noves instal·lacions de la llar d’infants Castell d’Aro, formada per divuit mòduls. La Generalitat va autoritzar l’Ajuntament a ocupar una part del pati de l’escola Vall d’Aro durant un parell de cursos.

5,1
milions
d’euros d’inversió ha requerit la construcció de la nova escola Montserrat Vayreda de Roses, fins ara amb mòduls.
57
actuacions
de reforma, ampliació i millora ha dut a terme Ensenyament aquest estiu, per un import de quatre milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona