Educació

universitats

Javier de Lucas enceta el curs universitari a la UdL

Dur al·legat del catedràtic de filosofia del dret contra les polítiques d’acollida

El catedràtic de filosofia del dret i filosofia política de la Universitat de València Javier de Lucas va denunciar ahir durant la inauguració del curs acadèmic 2017/18 a la Universitat de Lleida (UdL) que “la Unió Europea incompleix principis bàsics de l’estat de dret, arribant a l’aberració jurídica de crear un estat d’excepció permanent” en la gestió dels fluxos migratoris i de les polítiques d’asil. En aquest sentit, també va carregar contra el paper d’alguns estats membres i, en concret del govern espanyol, per haver-se oposat “intencionadament” a les iniciatives de les comunitats autònomes, ajuntaments i societat civil “que havien ofert tots els mitjans i alternatives per al compliment del ridícul compromís d’acollir 17.000 reubicats”. De Lucas ha estat l’encarregat de pronunciar el discurs en l’acte inaugural del curs acadèmic 2017/18 a la UdL, amb la conferència titulada Per què Europa no dona resposta als refugiats. L’expert en drets humans es va mostrar molt crític.

L’acte d’inauguració del curs va començar amb un minut de silenci en record del professor del grau de comunicació i periodisme audiovisual de la UdL Quim Capdevila, mort recentment.

Per la seva banda, el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, va remarcar “l’escenari especial de transcendència històrica, tant per al món universitari com per al país”, amb què arrenca aquest curs universitari davant el repte que és l’1-O i també va reivindicar la qualitat del sistema universitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia