Educació

Ensenyament

Classe darrere la càmera

Televisió de Badalona emetrà, a partir de divendres, els projectes audiovisuals creats per alumnes de primària

Dinou centres educatius han participat en la primera edició de la iniciativa ‘La nostra escola’

Documentals, entrevistes, curtmetratges de ficció... Els alumnes de dinou escoles de primària de Badalona s’han atrevit amb tots els gèneres audiovisuals en la seva primera incursió rere la càmera, en què han hagut de fer tots els papers de l’auca, des de triar la temàtica, elaborar el guió i l’escaleta, gravar i editar els continguts. Badalona Comunicació és la impulsora del projecte La nostra escola, que s’emetrà per Televisió de Badalona a partir de divendres.

L’objectiu de la iniciativa, ideada i dirigida per Gina de Tera, és apropar el llenguatge audiovisual a un col·lectiu que cada cop el consumeix més: els infants dels darrers cursos de primària. “Volíem que treballessin tot el procés creatiu tal com ho fem els professionals de la televisió”, explica de Tera, que es confessa “sorpresa” per la qualitat d’alguns dels vídeos que les escoles els han fet arribar i que han estat elaborats amb la tecnologia que tenien a l’abast, telèfons mòbils, tauletes i càmeres fotogràfiques. Els alumnes van treballar de gener a juny seguint totes les passes del procés amb el suport d’un videomanual elaborat per la mateixa creadora del projecte, que ha anar resolent els dubtes i visitant les escoles a mesura que avançava el procés. “El nivell de motivació es veu en els resultats, que estan a l’alçada de produccions fetes per adults”, manté.

El projecte tindrà continuïtat aquest curs, segons explica el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta. “Es tracta d’un producte transmèdia en la línia dels continguts de proximitat que volem generar i ja treballem en la segona edició”, afirma Viñeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia