Educació

Santa Coloma estreny el vincle amb la UB en l’àmbit de la gastronomia

Ajuntament i universitat compartiran espais del campus per a la investigació i la formació

Treballaran plegats a la Vinya d’en Sabater i l’Escola de Restauració

La Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han signat un conveni per treballar plegats en nous projectes de formació, transferència de coneixement, impuls d’iniciatives emprenedores i per a la investigació científica en els àmbits de l’agroalimentació i la gastronomia. La col·laboració es concretarà en espais de titularitat municipal situats a l’entorn del Campus de l’Alimentació de Torribera, com ara l’Escola de Restauració i la Vinya d’en Sabater, on podran formar-se alumnes de diferents graus de la UB. De la mateixa manera, estudiants de l’Escola de Restauració i dels diferents cursos que ofereix l’empresa municipal Grameimpuls compartiran espais de la UB com ara la Sala d’Anàlisi Sensorial Alella i els hivernacles i horts amb cultius experimentals ubicats al campus de Santa Coloma.

La col·laboració representarà un increment d’alumnes al recinte, que passaran de 3.000 a 3.400, i d’espais i instal·lacions compartides destinades a la formació i la investigació que ocupen una superfície de 38.400 m². “Suposa avançar en la creació d’un gran eix agroalimentari i gastronòmic dedicat a la investigació i la formació, únic a tot l’Estat”, va destacar ahir l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, durant l’acte de presentació del conveni amb la UB. El director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Josep Boatella, va subratllar la importància de la “voluntat de treballar conjuntament en instal·lacions que diferenciïn el campus d’altres centres”.

Apropar talent

L’acte va servir també per presentar la segona edició del programa d’activitats Ciutat Universitària amb propostes adreçades als colomencs. “El Campus de l’Alimentació és ja un referent metropolità i volem apropar-lo més a la ciutat”, assegurava ahir l’alcaldessa, que destacava l’èxit de la primera edició en què es van fer una vintena d’activitats amb més de 1.200 participants. Aquest any, el programa porta el lema Acollim talent! per posar en valor el talent colomenc i projectar-lo a tota la ciutat. Les 22 activitats, que es faran a diferents barris, inclouen exposicions, classes de cuina, tallers i tasts, entre d’altres propostes. Destaquen un curs de maridatge i tast de vins, trobades gastronòmiques dedicades a la Xina i als EUA, visites guiades per apropar els colomencs al campus de Torribera, una sessió de nomenclàtor alimentari en català i un taller teòric i pràctic per a majors de 45 anys que porta per nom ‘canes’ i tapes i que parlarà de com evitar excessos i preparar mossos saludables.

LA XIFRA

3.400
Alumnes
es formaran al campus, entre els estudiants de graus universitaris i els de l’Escola de Restauració

LA FRASE

El Campus de l’Alimentació és ja un referent metropolità i volem apropar-lo més a la ciutat
Núria Parlon
Alcaldessa de santa Coloma de Gramenet

LA DATA

21.9.2017
El primer acte
del programa Ciutat Universitària serà un curs de maridatge i tast de vins a la Vinoteca la Rambleta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva