Santa Coloma estreny el vincle amb la UB en l’àmbit de la gastronomia
Ajuntament i universitat compartiran espais del campus per a la investigació i la formació
Treballaran plegats a la Vinya d’en Sabater i l’Escola de Restauració
La Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han signat un conveni per treballar plegats en nous projectes de formació, transferència de coneixement, impuls d’iniciatives emprenedores i per a la investigació científica en els àmbits de l’agroalimentació i la gastronomia. La col·laboració es concretarà en espais de titularitat municipal situats a l’entorn del Campus de l’Alimentació de Torribera, com ara l’Escola de Restauració i la Vinya d’en Sabater, on podran formar-se alumnes de diferents graus de la UB. De la mateixa manera, estudiants de l’Escola de Restauració i dels diferents cursos que ofereix l’empresa municipal Grameimpuls compartiran espais de la UB com ara la Sala d’Anàlisi Sensorial Alella i els hivernacles i horts amb cultius experimentals ubicats al campus de Santa Coloma.
La col·laboració representarà un increment d’alumnes al recinte, que passaran de 3.000 a 3.400, i d’espais i instal·lacions compartides destinades a la formació i la investigació que ocupen una superfície de 38.400 m². “Suposa avançar en la creació d’un gran eix agroalimentari i gastronòmic dedicat a la investigació i la formació, únic a tot l’Estat”, va destacar ahir l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, durant l’acte de presentació del conveni amb la UB. El director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Josep Boatella, va subratllar la importància de la “voluntat de treballar conjuntament en instal·lacions que diferenciïn el campus d’altres centres”.
Apropar talent
L’acte va servir també per presentar la segona edició del programa d’activitats Ciutat Universitària amb propostes adreçades als colomencs. “El Campus de l’Alimentació és ja un referent metropolità i volem apropar-lo més a la ciutat”, assegurava ahir l’alcaldessa, que destacava l’èxit de la primera edició en què es van fer una vintena d’activitats amb més de 1.200 participants. Aquest any, el programa porta el lema Acollim talent! per posar en valor el talent colomenc i projectar-lo a tota la ciutat. Les 22 activitats, que es faran a diferents barris, inclouen exposicions, classes de cuina, tallers i tasts, entre d’altres propostes. Destaquen un curs de maridatge i tast de vins, trobades gastronòmiques dedicades a la Xina i als EUA, visites guiades per apropar els colomencs al campus de Torribera, una sessió de nomenclàtor alimentari en català i un taller teòric i pràctic per a majors de 45 anys que porta per nom ‘canes’ i tapes i que parlarà de com evitar excessos i preparar mossos saludables.