Educació

universitats

Nou curs amb més estrangers que mai al Tecnocampus

El centre universitari de Mataró té signats convenis d’intercanvi amb 111 universitats de tot el món i aquest trimestre rep de cop 71 alumnes

El d’emprenedoria s’impartirà en castellà perquè la meitat d’inscrits són sud-americans

Una aposta per la internacionalització que arrenca des del primer dia. El curs passat, el Tecnocampus va rebre 81 alumnes estrangers al llarg de tots els trimestres. Aquest any, però, la xifra, tot just començar, ja és de 71 estudiants vinguts d’una quinzena de països que faran els seus estudis a Mataró. Des del mateix centre universitari es continuen ampliant les relacions amb d’altres països per internacionalitzar-se. Fa només dos cursos eren 96 els convenis de col·laboració amb d’altres universitats d’arreu del món, i el curs passat es va tancar els acords de col·laboració amb 111 centres. Això també permet a alumnes del Tecnocampus marxar a fora a estudiar una temporada.

Coincidint amb el començament del curs, divendres es va donar la benvinguda a aquest grup d’estudiants, que provenen majoritàriament de ciutats europees però també de punts més allunyats com ara Taiwan i l’Amèrica del Sud.

Les classes van començar ahir per als prop de 3.000 estudiants de graus i postgraus de les tres escoles universitàries del Tecnocampus adscrites a la Universitat Pompeu Fabra. Una oferta acadèmica de setze graus i postgraus que s’ampliarà les pròximes setmanes amb l’inici dels màsters, en què es calcula que es matricularan 200 estudiants més. Aquest curs s’ha detectat un important augment de la demanda en programes de postgrau i, especialment, dels màsters. És el cas del d’emprenedoria, que començarà la setmana que ve i en què més de la meitat d’inscrits provenen de l’Amèrica del Sud, fet que obligarà a impartir les classes en castellà.

Una de les principals novetats del curs serà el màster en indústria 4.0, que es fa íntegrament a distància en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya.

Alumnes nous

Els qui van estrenar ahir les aules van ser els 800 estudiants de nou accés que faran els estudis de primer dels graus que ofereixen tant a l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

Amb aquest volum de 3.200 alumnes el centre universitari ha arribat al límit de la seva capacitat i es vol mantenir en aquesta xifra els pròxims anys per atendre les necessitats del territori.

LA XIFRA

111
són les universitats estrangeres que tenen un conveni d’intercanvi d’estudiants amb el Tecnocampus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia