Educació

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes demana “no estigmatitzar cap infant” per motius ideològics

L’entitat es qualifica com a “plural i diversa”, ja que està formada per més de 2.200 AMPA que representen prop de 500.000 famílies

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha demanat aquest dimecres no estigmatitzar ni segregar cap alumne per raó de la ideologia dels seus progenitors. L’entitat “està al costat de totes les mares i pares, respectant la seva diversitat en el sentit ampli de la paraula -entorn social, ètnia, religió, ideologia-, i les seves manifestacions i opinions, tant les majoritàries com aquelles minoritàries”.

En un comunicat, l’entitat assegura que “no es pot permetre cap gest ni actitud que promogui la segregació i l’estigmatització dels infants i joves, sigui pel motiu que sigui, especialment en un entorn clau com és l’escolar i educatiu”. La FAPAC defensa la democràcia i la llibertat d’expressió, i condemna qualsevol acció que atempti contra els drets humans.

“Així ho ha fet durant aquests dies -com a una de les entitats membres de la Taula per la Democràcia-, i així ho continuarà fent, fidel als seus valors com a federació que defensa una escola pública, de qualitat, catalana, laica, equitativa, integradora, inclusiva, gratuïta, democràtica i coeducativa”, assegura.

L’entitat es qualifica com a “plural i diversa”, ja que està formada per més de 2.200 AMPA que representen prop de 500.000 famílies, cosa que dóna “força” a la FAPAC. “Lluny de la confrontació, l’actitud pacífica i el respecte és la nostra gran basa com a societat”, conclou.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Un any del Pacte per a la Reforma Horària

Fa just 1 any que el conseller Turull defensava al Saló de Sant Jordi, la feina feta, la implicació i les complicitats generades que havien dut a aprovar i rubricar el Pacte per a la Reforma Horària....

Coordinador per a l’impuls per de la Reforma Horària de la Generalitat
 

Una forta tempesta d’aigua escombra la demarcació

girona
 
DANIEL LÓPEZ SERRANO
PREMI A LA INVESTIGACIÓ BIOMÈDICA FUNDACIÓ BANC SABADELL

“Als hospitals hi ha una flora bacteriana perillosa”

Barcelona
 
RUBÉN MARTÍN
PREMI A LES CIÈNCIES I L’ENGINYERIA FUNDACIÓ BANC SABADELL

“Convertirem el CO2 en productes d’alt valor”

Barcelona
 

L’arribada de la Verge a port a l’Escala es farà avui

L’ESCALA
 

El Trueta estrena urgències

girona
 
BERNART DE MANILA
DISSENYADOR DE MODA

“En la moda s’està perdent el treball artesanal i delicat”

Barcelona
 

L’IEE articula un debat al voltant de l’Alt Empordà

FIGUERES
 

Colau reclama recursos contra l’especulació

nova york