Educació

Salut

Disfuncions visuals en joves de la Mariola

Segons un estudi del col·legi d’òptics, en 576 alumnes de 4 centres del barri

Més de la meitat dels alumnes de centres educatius del barri de la Mariola de Lleida presenten alguna disfunció visual que pot condicionar el seu rendiment acadèmic. Aquesta és la principal conclusió del pla de detecció de problemes visuals elaborat pel Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

En el marc d’aquest pla s’ha avaluat la visió de 576 alumnes de les escoles Santa Maria de Gardeny i Magí Morera, i dels instituts Castell de Templers i Ronda. Aquests centres escolars van ser escollits per Ensenyament per les seves característiques comunes, atès que alguns estan catalogats com d’alta complexitat i tenen un elevat índex de fracàs escolar. Per això, un dels objectius d’aquest pla és prevenir l’absentisme i la discontinuïtat escolar, com també potenciar l’èxit escolar dels alumnes.

El president del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa, va ressaltar ahir que “hi ha casos en què ens trobem amb infants o adolescents als quals no els agrada llegir o que es distreuen amb facilitat”, però va afegir-hi que “normalment això no s’associa a un problema visual”. Tanmateix, va recalcar que “la visió és un factor molt important a tenir en compte” perquè “qualsevol interferència visual és un gran factor de risc en el fracàs escolar”.

Molts afectats, però amb solucions

El delegat del COOOC a Lleida i impulsor del projecte, Juan Carlos Viñuela, va voler destacar que, tot i ser dades “preocupants”, la major part de les disfuncions visuals detectades es poden tractar amb mitjans optomètrics i òptics per tal d’afavorir el procés d’aprenentatge. Les disfuncions es van recollir a l’informe que es va entregar als alumnes una vegada realitzat el test visual i recomanant en molts casos un examen més complet.  Segons els experts, un de cada tres casos de fracàs escolar està causat per un problema de visió i un 30% dels infants manifesta determinats símptomes, com ara falta de concentració, que mai arriben a relacionar-se amb la visió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES