Educació

L’endeutament de Vidreres pujarà al 42% per l’escola

L’Ajuntament va aprovar el plec de clàusules per treure a licitació el projecte del nou centre escolar, llargament reclamat i que ha de substituir l’antiga escola de Sant Iscle, amb aluminosi

La nova escola de Vidreres, que estarà situada al costat de la Pineda d’en Masó, posarà fi a molts anys de reivindicació de la comunitat educativa per un centre en condicions i, segons van explicar l’alcalde, Jordi Camps, i el regidor d’Ensenyament, Francesc Baltrons, segurament entrarà en funcionament ja per al curs que ve (setembre del 2018). Amb tot, per a la seva construcció, que té un cost de 3,3 milions, l’endeutament municipal passarà de l’11% en què se situa ara al 42%, segons es va explicar en el ple en què es va aprovar el plec de clàusules administratives per posar a licitació la redacció del projecte de l’escola.

El punt es va plantejar per la via d’urgència, fet que va discutir el portaveu de Progrés per Vidreres, Francesc Becerra, tot i admetre que és una necessitat “que tots havíem inclòs al programa electoral”. L’alcalde, però, va dir que la urgència és pràcticament inqüestionable. “Fa 17 anys que esperem l’escola nova, fa anys que sabem que l’edifici està afectat d’aluminosi”, va dir, i va recordar també que al llarg dels anys s’han fet algunes actuacions de millora i controls per garantir la seguretat de l’edifici. Per Camps, “la realitat és que al poble de Vidreres no li donarien escola fins al 2026”. En veure que anava per llarg, l’Ajuntament va arribar a un conveni amb Ensenyament, de manera que el cost de l’obra es reparteix al 50% entre la Generalitat i el consistori. “Nosaltres el que vam creure oportú és moure’ns perquè acabi sent realitat al més ràpid possible per garantir la seguretat de les criatures i la tranquil·litat dels pares. Considerem que és urgent”, va manifestar.

Va admetre que l’endeutament pujarà al 42% “però per una necessitat, per fer una escola, que fa anys que la gent espera“, hi va afegir. A més, va dir que el Departament d’Ensenyament ja té les quantitats assignades a l’escola en quatre anualitats.

Becerra va afirmar que per l’envergadura de l’obra “és erroni tramitar-ho d’urgència i no passaria res per esperar i fer una tramitació normal de 26 dies en comptes de 13”. També va dir que la quantitat que hi destinarà la Generalitat estarà “molt dividida en tres o quatre exercicis, però nosaltres comprometem el nostre pressupost i durant aquests tres o quatre anys confiem que cobrarem, però la càrrega financera l’estem suportant nosaltres”, hi va afegir.

Condicionar la zona

Baltrons va explicar que la redacció del projecte no és complexa ja que se segueix el sistema de construcció de totes les escoles modulars, “que té dues plantilles, per a escoles d’una línia i per a escoles de dues”, i va defensar que tretze dies són suficients. A preguntes de la regidora d’ERC Anna Clapés, Camps va dir que s’estudiarà la mobilitat de la zona on es construirà l’escola i que possiblement s’hi haurà de fer “alguna petita obra per a la gent que vagi a deixar els nens i fins i tot per a autobusos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia