Educació

La comunitat educativa: ni un pas enrere

Ni un pas enrere. La comunitat educativa de Catalunya, institucions culturals, diferents partits, les alcaldesses de Badalona i i Barcelona, entre molts altres, han expressat avui el rebuig frontal a la pretensió del govern espanyol d’incloure una casella en la matriculació perquè els pares puguin escollir l’escolarització en castellà.

La reacció contrària de sindicats de docents i estudiants, de la plataforma Somescola, que agrupa totes les entitats de la comunitat educativa, i d’Òmnium Cultural, entre d’altres, ha arribat després quel’Estat ha anunciat que estudia la possibilitat que en la matriculació del pròxim curs escolar a Catalunya s’inclogui una casella en la qual els pares puguin elegir el castellà com a llengua vehicular dels seus fills.

Segons el Ministeri, es tracta d’una petició que han fet el sindicat de professors AMES i Societat Civil Catalana (SCC), el president de la qual s’ha reunit avui amb Mariano Rajoy.

Davant aquest anunci, el portaveu d’USTEC, Ramon Font, el sindicat majoritari entre els docents de Catalunya, ha advertit Rajoy que no descarten res per parar “l’atac” a la immersió lingüística a Catalunya, “la política de més èxit en l’educació”.

Font ha assenyalat que “han traspassat una línia vermella”, i ha emplaçat el govern del PP a “estudiar què va passar a les Illes Balears”, en referència a la vaga indefinida de docents que va provocar la “marxa enrere” de les mesures que impulsava el govern, encara que “comptaven amb el suportt del govern autonòmic”.

La Plataforma per la Llengua, ONG dedicada a defensar el català, ha alertat que “el Govern pot estar buscant la divisió a les aules de les escoles de Catalunya segons la llengua vehicular que els pares elegeixin per als seus fills”.

Òmnium Cultural ha acusat el Govern central de “voler dividir la societat amb un atac directe a l’escola catalana” i ha assegurat que defensaran, “sense descans el model d’immersió lingüística garant de la cohesió social i avalat per experts internacionals”.

La plataforma Somescola, que agrupa entitats cíviques, culturals i educatives de Catalunya, des de sindicats, docents, alumnes, associacions de pares i mares d’escoles, fundacions i col·legis professionals, ha rebutjat “l’intent de segregació dels nens per motius lingüístics”. “El model educatiu català és exitós i estimat, garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat. Rebutgem l’intent de segregació dels nens per motiu lingüístic”, ha manifestat Somescola.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit que “no deixarem que ningú ens toqui el nostre model educatiu i la nostra aposta pel català com a llengua vehicular”.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha relacionat els possibles canvis en matèria educativa amb l’absència d’un Govern constituït, ha afirmat durant un acte a Girona..

La coordinadora del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha defensat avui que el PSC “mai ha estat partidari de segregar nens i nenes per raons de llengua” i ha afirmat que el seu partit “seguirà defensant” el model actual d’immersió lingüística.

En aquest sentit, la diputada d’ERC al Congrés Teresa Jordà ha apressat a formar un Govern “real” i “efectiu” i treure’s així de sobre “la llosa del 155” i recuperar el control de les institucions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia