Educació

Societat

Integra d’Olot celebra el cinquantenari

L’entitat és un referent quant a serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental

Ha programat actes per a tot aquest curs

La fundació Integra d’Olot, que ofereix recursos assistencials per a persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o alternacions en el desenvolupament, celebra el cinquantenari. “Després de cinquanta anys i amb dos canvis de nom, Integra és el resultat de l’encert de totes les persones que, l’any 1967, van creure que calia disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa”, ha afirmat la gerent de l’entitat, Núria Fité.

La gerent hi ha afegit que, sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg dels anys amb l’objectiu de donar resposta a aquest col·lectiu de persones. Actualment, Integra gestiona els serveis del centre de desenvolupament infantil i atenció precoç de la Garrotxa, el centre d’educació especial Joan XXIII, el servei de teràpia ocupacional, el centre d’atenció especialitzada, la residència Vora-Riu d’Olot i el programa Lleure Integra.

Fité ha informat que ofereixen en l’actualitat atenció a un total de 450 persones cada any i que tenen un equip de 84 professionals.

LA XIFRA

450
persones
són usuàries d’algun dels sis serveis que ofereix la fundació Integra d’Olot.

Activitats per a tots els gustos

Integra celebra el cinquantenari amb activitats obertes a tothom i al llarg de tot l’any. Ha programat una exposició i subhasta de quadres fets pels usuaris de l’àrea d’adults, la projecció d’un reportatge fet pels alumnes del programa Pont de l’escola Joan XXIII, xerrades i una festa amb cercavila, dinar popular i concert, entre d’altres. Amb aquestes activitats, vol donar a conèixer l’entitat i recaptar fons per continuar millorant els serveis que ofereix. L’ens va néixer el juliol de l’any 1967, quan Isidre Nogué va fer una crida a les famílies interessades en la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El maig del 1968, l’escola Joan XXIII va obrir portes amb vuit alumnes i dues professores. Al desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de Patronat Joan Sellas Cardelús d’Olot i Comarca. Durant aquest 2018, estudiarà nous serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.