Educació

Societat

El sindicat Ustec-Stes veu inacceptable la renovació

Recorda que la segregació d’alumnes per sexe és “antipedagògic”

El sindicat d’educació més important de Catalunya, Ustec-Stes, és una de les veus més crítiques contra la decisió del govern de Mariano Rajoy de renovar el concert a les escoles que segreguen en funció del sexe i ha recordat que el 29 de juny el Parlament de Catalunya va aprovar una moció que insta el govern a no renovar ni concedir cap concert nou a cap centre que faci escolarització segregada per sexes.

“Considerem que aquesta educació és antipedagògica i que no respecta els esforços que fem per no confondre sexe amb gènere, va en contra dels esforços que es fan per treballar la coeducació, contribueix a incrementar la segregació escolar, no permet treballar com cal la prevenció de la violència masclista, contravé tot el que pretén la llei LGTBI, no permet treballar, com demana el currículum, tot el necessari per erradicar el masclisme i fomenta la disparitat d’itineraris formatius ja existent entre homes i dones”, afirma el sindicat en un comunicat.

I és més, abans de saber les intencions del govern de Mariano Rajoy, Ustec-Stes ja va qualificar d’“inacceptable” que la renovació es fes en plena vigència del 155. Aquests concerts, recorda el sindicat, afecten només setze centres a tot Catalunya, amb un cost per al pressupost del departament de 30 milions d’euros l’any. Amb aquests diners, subratlla, “es pot ampliar la plantilla dels centres públics amb 750 docents, o convertir els terços de jornada en mitges jornades, amb un cost de 20 milions”.

El sindicat Ustec-Stes es compromet, al marge de com quedi la situació política del país, “a seguir lluitant per una educació pública, laica, coeducadora, en català i ben finançada”. Abans-d’ahir, el sindicat va tornar a reclamar a la Generalitat que no es renovin els concerts amb les escoles que segreguen per raó de sexe.

El sindicat d’Estudiants dels Països Catalans també s’ha mostrat crític amb el govern del PP. La darrera piulada expressa la seva disconformitat amb les polítiques de Rajoy: “Volen carregar-se la inclusió, la cohesió social. Volen eliminar la cohesió social de la coeducació, de la laïcitat i les dones a l’escola, així com de la llengua catalana com a eina de cohesió.”

Rebuig als atacs

La proposta del PP –amb el suport de Cs– per castellanitzar l’escola catalana va continuar ahir generant reaccions adverses. Els Comuns van reclamar un ple urgent per evitar que el PP decideixi el model d’escola pública i el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, va criticar que el govern vulgui aprofitar el 155 per canviar la immersió lingüística. Unes crítiques a les quals també es va sumar el síndic de greuges, Rafael Ribó. La polèmica sobre l’educació, però, no és exclusiva de Catalunya i ahir hi va haver una concentració d’Escola Valenciana per rebutjar els atacs al sistema educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia