Educació

ensenyament

guerra per la llengua

El sindicat majoritari en l’ensenyament creu que la sentència del TC marca “una línia vermella” al PP

El portaveu del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, considera que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la les ajudes per a l’escolarització en castellà en centres privats “està dient ’prou’ al Partit Popular” i que dibuixa “una línia vermella” a les seves polítiques.

En aquest sentit, Font interpreta que la sentència “no és casual” després del que ha resumit com el “desgavell per la casella”, amb referència a l’anunci del Ministeri d’Ensenyament que estava estudiant incloure el castellà com a llengua vehicular.

El portaveu del sindicat majoritari en el sector de l’ensenyament destaca que el “més rellevant” de la sentència “és que el Constitucional diu a l’Estat que qui ha de legislar sobre plurilingüisme és la comunitat autònoma”, més enllà que tombi les ajudes de 6.000 euros, ja que, segons ha ressaltat, les havien demanat 154 famílies d’1,5 milions d’alumnes escolaritzats, un nombre que troba “anecdòtic”.

Font veu la sentència del TC com un avís al PP que “per aquí no passi” i que “la croada que té amb altres temes no la pot traslladar a l’àmbit de les política lingüística a l’escola, que és tan transversal i acceptada”. El portaveu d’USTEC-STEs creu que el Constitucional està advertint al govern espanyol que “qualsevol cosa que fes en aquest sentit tindria el mateix tractament i ho declararia inconstitucional”. Font ha parlat de “sentència política pel moment en què es dona”, després que en els darrers dies la comunitat educativa hagi “posat el crit al cel”.

El sindicat majoritari a l’ensenyament preveu que aquesta sentència pugui tenir “repercussió” en la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que s’ha d’impartir en castellà el 25% de les assignatures si una família ho demana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia