Educació

L’oferta d’FP tindrà quatre nous cicles el curs que ve

Marc Vila, de l’institut La Garrotxa, i Enric Domínguez, de l’Escola d’Hostaleria, premis d’emprenedoria a l’FP

El secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, va anunciar ahir en un acte a Girona l’ampliació, de cara el curs que ve, de l’oferta dels estudis d’FP a les comarques gironines amb quatre nous cicles, tots ells de modalitat dual. Així, s’implantarà un cicle formatiu de grau mitjà de preimpressió digital a l’institut Santa Eugènia de Girona i tres cicles de grau superior de desenvolupament d’aplicacions web a l’institut Sa Palomera de Blanes, de direcció de cuina a l’institut Olivar Gran de Figueres i d’ensenyament i animació socioesportiva a l’institut Illa de Rodes de Roses, respectivament. Mateo, acompanyat del director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va anunciar els nous estudis en l’acte de lliurament dels premis de la sisena edició del Concurs d’Emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines, organitzat per Ensenyament amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç, FOEG i Pimec.

Sobre els nous cicles, es va destacar que la modalitat d’FP dual continua tenint, a les comarques gironines, una implantació progressiva amb la col·laboració i la implicació de les empreses, la qual cosa representa una garantia d’èxit d’adequació a les necessitats de l’entorn. Els premis es van lliurar ahir a la tarda en un acte que es va celebrar a l’auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona i al qual també van assistir Jordi Camps, de la Diputació; Jaume Fàbrega, de la Cambra; Joan Casadevall, de la FOEG, i Pere Cornellà, de la Pimec. Polanco va destacar la importància “de l’emprenedoria entre els joves com una eina d’inserció laboral” i en aquesta mateixa línia, “la formació dual en els estudis de formació professional”.

LA XIFRA

3
cicles formatius
dels quatre que es posaran en marxa el curs que ve són de grau superior i un, de grau mitjà.

VI Concurs d’Emprenedoria

El premi en la modalitat de cicle formatiu de grau mitjà va ser per a Marc Vila Teixidor, alumne de l’institut La Garrotxa d’Olot, i en la modalitat de cicle formatiu de grau mitjà, va resultat guanyador Enric Domínguez Serra, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. Vila ha guanyat amb el projecte Equinoteràpia Can Costa i Domínguez, amb Trading. A més, el jurat va concedir un accèssit per la qualitat del projecte a Paula Frigola, Neus Marull, Hanae Saghir, Christian Pérez, Judith Vilalta, David Malagelada i Marc Vilalta, de l’institut Montilivi de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia