Educació

Educació

Projecte europeu de l’EOI de Girona

Materials per a la parla

L’EOI de Girona ha començar a utilitzar, aquest curs, els recursos elaborats pel professorat que ha participat en el projecte

Tot el material, disponible en una pàgina web

L’Escola Oficial d’Idiomes de Girona ha començat a usar, aquest curs, els materials pedagògics que s’han confeccionat en el marc del projecte Speaking 4 Yourself, dins del programa Erasmus+ KA2, gestionat per la Comissió Europea. Sis equips de treball de diferents indrets i països –l’Escola Oficial d’Idiomes de Roquetas de Mar (Almeria), la Het Perspectief i l’Stedelijk CVO Encora (centres de Bèlgica), la Järfälla Lärcentrum (Suècia), la Miðstöð símenntunar á Suðurnesjum (Islàndia) i l’EOI de Girona– van treballar, des del 2014 i fins al 2017, en aquest projecte, que tenia com a objectiu proporcionar eines i estratègies, tant als professors com als alumnes, per estimular i fomentar l’autonomia en l’aprenentatge de la llengua en la vessant de l’expressió oral. Per aconseguir-ho, van ser necessàries moltes trobades virtuals i també algunes d’internacionals, en què els professors participants van tenir l’oportunitat de posar en comú les tasques dutes a terme. La primera trobada va ser a Roquetas de Mar (setembre del 2014) i la darrera, a Islàndia (abril del 2017). Com a resultat, es van elaborar un seguit de recursos, de què alguns ja han estat introduïts en els currículums dels idiomes per l’EOI de Girona. Per exemple, es va crear una caixa d’eines digitals (digital toolbox) destinada a proporcionar als professors una sèrie d’activitats perestimular en els alumnes la millora de l’expressió oral. També es van elaborar uns fulls de diagnosi inicial (scoresheets), mitjançant què es pot arribar a determinar quin és el nivell de l’alumne al començament de curs o quan es cregui convenient. Aquests fulls es basen en el marc comú europeu de referència per a les llengües (MERC). És una estratègia útil perquè l’alumne esdevé protagonista del seu aprenentatge i pren consciència tant dels punts forts com de les mancances. Tots aquests recursos es poden trobar al web del projecte Speaking 4 Yourself , es poden consultar lliurement i estan a disposició de tothom qui els vulgui utilitzar. “Ha estat molt interessant treballar en equip i tenir la possibilitat de compartir coneixements i experiències amb col·legues d’altres països. Obre un camp de possibilitats immens i ajuda a ampliar horitzons”, explica Cristina Arana, professora d’italià de l’EOI de Girona que ha pres part en el projecte, de què tots fan un balanç molt positiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia