Educació

Polèmica per la supressió d’una línia de P3 a l’escola pública Malagrida d’Olot

Un grup de pares i mares es queixen que no poden dur els fills a l’escola que els pertoca per zona

No veuen com a solució anar a la concertada

Un grup de pares i mares d’alumnes que el pròxim curs escolar han de començar P3 han denunciat públicament la discriminació que els comporta no poder escollir l’escola Malagrida d’Olot per a l’educació dels seus fills. És el centre educatiu públic que els pertoca d’acord amb el mapa escolar de la ciutat, ja que tots viuen al nucli antic d’Olot. El fet de no tenir-hi plaça els comportarà traslladar diàriament els seus fills a un altre centre públic de la ciutat, situat a més distància, o optar per una de les escoles concertades que tenen a prop d’on viuen, una opció que descarten, perquè volen educació pública per als seus fills i filles.

La problemàtica ha estat provocada per l’eliminació, per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, d’una línia de P3 a l’escola Malagrida, que el curs que ve es quedarà només amb una de sola.

Els pares i mares es queixen d’aquesta supressió i ho consideren un greuge respecte als que sí que poden inscriure els seus fills al centre públic que els pertoca per zona. Tenen l’opció d’inscriure’ls en una de les dues escoles concertades que hi ha a la zona, però ells volen escola pública per als seus fills.

Un portaveu dels afectats, Lluís Riera, ha lamentat que la Generalitat decideixi retallar a les escoles públiques però a les privades i concertades no. Riera ha dit que entenia que aquesta problemàtica s’atribueixi a la Generalitat, però lamenta que s’hagi deixat sola la direcció de l’escola Malagrida davant dels pares i mares afectats a l’hora de tractar sobre la zonificació, que sí que és responsabilitat municipal. “Volem una escola pública, catalana i de qualitat per als nostres fills”, ha sentenciat.

El sindicat d’ensenyament Ustec ha donat suport a la reivindicació d’aquest grup de pares i mares alertant que la supressió d’una línia no és un simple acte administratiu. Segons el sindicat, quan es perd una línia és molt difícil recuperar-la, a part dels problemes d’organització interns que es creen.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, ha remarcat que la Generalitat té les competències en ensenyament i que és l’administració catalana que ha decidit suprimir una línia, per la manca de preinscripcions fruit de la baixada de la natalitat –aquest curs hi ha 346 nous alumnes de P3 a les escoles olotines–. Segons ell, les concertades es regeixen per la llei estatal d’ensenyament en aquesta matèria, i quant a les línies de la pública, no estan permeses alternatives com ara disminuir les ràtios.

LA FRASE

Hem de dur els nostres fills a les escoles concertades i privades? És aquest l’objectiu?
Lluís Riera
Portaveu pares i mares afectats

LA XIFRA

15
línies
de l’etapa d’educació infantil hi ha en l’actualitat a les escoles de la capital garrotxina.

LA FRASE

Vam demanar a Ensenyament que ens ho deixés fer d’una manera consensuada i així ho hem fet
Josep Berga
Regidor d’educació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia