Educació

societat

Ocupen el rectorat de l’Autònoma per recordar l’ocupació del 2013

Un centenar d’estudiants van ocupar ahir el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ho faran fins avui, durant 27 hores. Els ocupants volen recordar els cinc anys de l’ocupació del rectorat de la mateixa universitat, i que es va saldar amb 27 persones imputades. Els estudiants reclamaven l’abolició dels preus de les taxes universitàries, i també “arxivar el cas dels 27. Som 27 i molts més”, expliquen en el seu comunicat. El rectorat de la UAB va informar ahir que no desallotjarà els concentrats perquè es tracta d’un acte de protesta amb inici i final. L’ocupació del 2013 es va fer amb motiu d’una vaga general i ha acabat generant causes judicials. Dels 27 imputats, se n’han detingut nou per notificar-los l’obertura de judici i tres estan en crida i cerca, un fet que es considera exagerat pel fet de tractar-se d’una ocupació sense actes violents.

D’altra banda, ahir es va presentar l’associació d’exrectors d’universitat Col·lectiu Laude. El grup, presidit per l’exrector de la UPC Josep Ferrer, pretén ser una veu autoritzada que aporti idees significatives que “ajudin a millorar el sistema universitari i investigador català”, segons el manifest fundacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia