Educació

L’institut Joan Boscà aparta el professor espanyolista

La direcció suspèn les classes del docent que va convocar una protesta contra l’“adoctrinament” el dia de portes obertes

El centre organitza visites en grup perquè els pares coneguin el projecte

La direcció de l’institut de secundària Joan Boscà, del barri de Pedralbes de Barcelona, va apartar ahir de la docència el professor que havia organitzat una protesta contra l’“adoctrinament” d’aquest centre dilluns passat, dia de la jornada de portes obertes amb vista a la preinscripció per al curs vinent. L’escrit adreçat al docent concreta que serà “rellevat de la titularitat de la matèria d’història d’Espanya” i que li assignaran “tasques complementàries” del departament d’humanitats com la preparació de “materials complementaris per a la matèria de ciències socials de 4t d’ESO”.

Amb aquesta mesura, adoptada arran de l’expedient disciplinari de què va ser objecte el professor el 12 d’abril passat, el director del centre, Nacho García, confia que l’institut torni a la normalitat després d’uns quants dies convulsos.

El conflicte va començar quan, a principis d’aquest curs, diversos alumnes van denunciar els comentaris “masclistes, xenòfobs i homòfobs” del professor, un extrem que Oya nega i atribueix a la tasca d’“adoctrinament” del centre” que, segons el seu parer, aporta una visió esbiaixada cap a les tesis independentistes de la història de Catalunya. Oya, que defensa el seu dret a “la llibertat de càtedra” per aportar materials complementaris que demostrarien el caràcter supremacista del catalanisme, ja s’havia enfrontat amb el director, que va acusar de cedir les claus del centre per a l’1-O, “una acusació molt sorprenent perquè jo em vaig pronunciar contra la utilització dels centres educatius l’1-O”, assegura García.

La tensió es va enfilar quan l’associació Profesores por el Bilingüismo, de la qual Oya és el president, va convocar una protesta contra l’“adoctrinament” del Joan Boscà a l’entrada del centre, just el dia de la jornada de portes obertes. A la concentració, hi van assistir desenes de persones, algunes de formacions d’extrema dreta. Paral·lelament, el Front en Defensa del Joan Boscà va convocar una protesta de signe contrari per defensar la tasca dels professors del centre.

Tot plegat va dur la direcció del centre a suspendre la jornada i a organitzar més visites en grup de les habituals al centre per a les famílies que en volen conèixer el projecte pedagògic. El director lamenta que “un procés ordinari” –l’expedient a un docent– s’hagi “ barrejat amb qüestions polítiques” i nega que a l’institut s’adoctrini. “No discutim cap posició política, som plurals”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia