Educació

La comunitat educativa rebutja el setge als docents

Mestres, famílies, sindicats i entitats denuncien una campanya política contra el model d’escola catalana

Defensen que els ensenyants parlin a classe de l’actualitat sense por de ser assenyalats

La comunitat educativa catalana va sortir ahir en cascada a denunciar el setge als mestres en forma de denúncies per adoctrinament. L’endemà que el Ministeri d’Educació fes saber que ha requerit al Departament d’Ensenyament que actuï contra mestres i directors de 24 escoles i instituts de Catalunya, organitzacions de mestres, sindicats, famílies i plataformes de la comunitat educativa van denunciar el que consideren una campanya política contra el model d’escola catalana instigada dels del govern espanyol.

La plataforma Somescola, que aplega 54 entitats en defensa de l’escola catalana, va denunciar els “atacs infundats contra docents per la via penal”, com és el cas dels nou professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, que considera que “formen part d’una campanya política en contra del model d’escola catalana, democràtica i cohesionadora”. La plataforma remarca que imposar “de què es pot parlar en públic i de què no” és propi de “règims autoritaris” i defensa “la necessitat de tractar a les aules tots aquells esdeveniments que formen part de la realitat” com ara l’1-O, els atemptats de Barcelona i Cambrils o la sentència de La Manada.

En el mateix sentit es van expressar el sindicat de l’ensenyament UGT, que va exigir al Departament d’Ensenyament “la publicació immediata” de l’informe intern sobre els nou docents d’El Palau, mentre que Ustec-STEs va anunciar que “en els propers dies” es convocaran mobilitzacions, que volen que siguin “al màxim d’unitàries”. Des de CCOO, el secretari general de la Federació d’Ensenyament, Manel Pulido, també va reclamar una “mobilització unitària de tota la societat” que va demanar que fos “transversal”. Pulido va recordar que “les aules han de ser un niu de pluralitat, respecte i diàleg” i que “els mestres no han de treballar amb por”. La Fapaes, la federació d’AMPA a la qual pertany l’institut El Palau, va recordar que “els més perjudicats per tot aquest despropòsit mediàtic són els alumnes”.

El Departament d’Ensenyament, intervingut pel govern espanyol en virtut de l’article 155 de la Constitució i molt qüestionat pel seu paper en l’afer d’El Palau, va confirmar que “totes les denúncies per adoctrinament que s’han fet públiques a través dels mitjans de comunicació es van iniciar el passat mes d’octubre” i que ha “donat resposta” a totes. Ensenyament aclareix que només n’hi ha dues de judicialitzades, la d’El Palau i la de la Seu d’Urgell, i que no s’ha obert expedient a cap dels docents acusats.

Š

Hi ha una campanya política en contra del model d’escola catalana, democràtica i cohesionadora
Somescola
Les aules han de ser un niu de pluralitat, respecte i diàleg. Els mestres no han de treballar amb por
Manel Pulido
CCOO Ensenyament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona