Educació

Millo adverteix que l’Estat fiscalitza 500 ensenyants

El delegat del govern espanyol revela que l’alta inspecció educativa analitza 134 casos de possibles comportaments “inacceptables” de mestres

Avisa que no hi haurà cap “tolerància”

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va explicar ahir que l’alta inspecció de l’Estat està analitzant “uns 134 casos que podrien afectar uns 500 professors” per possibles comportaments “inacceptables” als centres educatius catalans. Així ho va manifestar en una entrevista a Ràdio 4 en què va assegurar que tots els casos “s’analitzaran i s’estudiaran” i segons el que es conclogui “podrien portar a conseqüències administratives”.

Millo va aclarir que el 90% dels docents té un comportament adequat, ja que el nombre de professionals afectats només serien el 0,5% dels que hi ha a Catalunya, però va avisar que no hi pot haver “tolerància” amb aquests casos perquè, si fos així, el problema seria “més gran en volum”. Millo va recordar que, en cas que es retiri l’article 155 de la Constitució, l’Estat continuarà tenint la competència en l’alta inspecció educativa i farà el seguiment dels expedients iniciats.

L’home de Mariano Rajoy a Catalunya va defensar la reunió que van mantenir dimarts el secretari d’estat de Seguretat i el d’Educació amb els agents de la Guàrdia Civil pares d’alumnes de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca que van denunciar els professors del centre de delicte d’odi per la via penal en lloc d’utilitzar els mecanismes administratius. Millo va dir que la trobada va ser “molt important” i que durant la reunió els alts càrrecs del govern espanyol van manifestar la “solidaritat i suport” del govern espanyol. “Són pares que des de l’1-O fins aquí van ser tractats de tal manera que podria suposar no tan sols un tracte poc correcte, sinó que fins i tot en algun cas es podria estar davant un delicte d’odi”, va dir Millo, que es va anticipar, d’aquesta manera, al desenllaç d’un cas que està en procés de resolució. El delegat del govern espanyol va assegurar que s’escoltaran totes les parts i si es comprova que en algun cas el que s’ha denunciat és cert s’hauran de “depurar” responsabilitats perquè el docents no hauran exercit la seva tasca educativa “correctament”.

Els nou professors acusats de delicte d’odi de l’institut El Palau es queixen, precisament, i entre altres coses, del fet que l’informe de la fiscalia que s’ha fet públic a través dels mitjans de comunicació no es molesta a recollir la versió dels docents. Aquest fet va ser destacat pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en un informe en què reclamava al govern espanyol i als grups parlamentaris que no portin a la via penal incidents que es poden resoldre amb els mecanismes que preveu el sistema educatiu.

Millo va demanar que es deixi treballar la justícia en els casos que estan en via judicial al marge que el govern espanyol estigui seguint una altra via administrativa a través de l’alta inspecció.

LA XIFRA

0,5%
dels mestres
que hi ha a Catalunya són investigats per l’alta inspecció de l’Estat, segons Enric Millo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia