Educació

L’escola Malagrida d’Olot no perdrà una línia de P3

Divuit famílies garrotxines opten per traslladar els seus fills a centres docents de la ciutat i augmenten les previsions de la preinscripció

Se n’incrementen dues als centres de secundària

L’escola Malagrida d’Olot finalment ha pogut conservarà la línia de P3 que, amb les dades del padró a les mans, el Departament d’Ensenyament volia suprimir. I és que hi ha hagut sorpresa. Un total de divuit famílies que fins ara tenien els fills escolaritzats als pobles garrotxins on resideixen han optat per escoles públiques d’Olot per al curs escolar vinent i, per contra, només són sis de la ciutat que opten per escoles rurals de la comarca, a diferència del que ha passat en cursos anteriors. A tot això cal afegir que el padró s’ha incrementat en cinc infants que s’hauran d’escolaritzar respecte a les previsions inicials i tot plegat permet mantenir la línia del Malagrida i conservar trenta-cinc vacants per a la matrícula viva –alumnes que s’inscriuen amb el curs ja iniciat.

El regidor d’Ensenyament, Josep Berga, ha manifestat la seva satisfacció pel manteniment d’aquest línia de P3 i ha recordat que les preinscripcions serveixen al Departament d’Ensenyament per determinar si l’oferta s’ajusta a la demanda. Berga, a més, ha remarcat que totes les famílies tindran plaça a l’escola escollida com a primera opció excepte set a la del Morrot, que només té una línia. El regidor ha informat que hi haurà dues noves línies de secundària.

L’anunci del Departament d’Ensenyament de la supressió d’una de les dues línies de P3 de l’escola Malagrida va provocar la indignació d’un grup de pares que volien optar per educar els seus fills en aquest centre. Representants d’aquest grup de pares van visibilitzar aquest malestar assistint a la sessió del ple del mes de març passat amb alguns dels seus fills i amb cartells reivindicatius. Ho van fer coincidint amb el debat i l’aprovació del pla integral d’actuació del nucli antic, una zona de la ciutat on resideixen la majoria d’ells. Ja aleshores van argumentar que, si volien evitar el desplaçament dels fills a escoles d’altres zones, havien d’optar per alguna les concertades.

LA XIFRA

15
línies
de P3 mantindran les escoles públiques d’Olot, les mateixes que hi ha en l’actual curs escolar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona