Educació

Iniciat el procés per treure la gestió a 46 AMPA

La Fapac acusa Ensenyament de fer un ús fraudulent de la nova llei, la qual permet fer una excepció amb els serveis públics amb fons particulars

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) va assegurar ahir que el Departament d’Ensenyament ja ha posat en marxa el procés per treure la gestió del menjador escolar a 46 AMPA gironines. En concret, la Fapac fa referència a 25 casos del Gironès, seguits d’onze del Pla de l’Estany, però també de 6 casos del Baix Empordà i 3 del Ripollès. A més, la federació d’AMPA de Catalunya va elevar el to contra Ensenyament i va acusar-lo de fer un ús “fraudulent” de la nova llei de contractació pública a l’hora de retirar el servei a les associacions de pares. En aquest sentit, la Fapac sosté que un dels supòsits de la nova llei permet excloure aquells serveis públics que es paguen amb fons particulars, com seria el cas dels menjadors, en què les famílies “abonen el cent per cent del preu”. De manera que, segons la seva opinió, basant-se en aquest supòsit, els consells comarcals, per delegació d’Ensenyament, podrien continuar renovant els convenis amb les AMPA.

La Fapac demana a Ensenyament que digui “públicament” que la nova llei “realment impedeix” que les AMPA continuïn gestionant els menjadors escolars. I critiquen que, de moment, no hagi explicat “els veritables arguments” d’aquest canvi, que la Fapac sospita que es deu a la voluntat d’adjudicar el servei a grans empreses, com per exemple Eurest.

El 21 de maig, unes hores abans que prop de 300 persones, entre representants d’associacions de pares i alumnes, es concentressin davant de l’ajuntament de Girona per reclamar continuar amb la gestió dels menjadors escolars, el director territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, va donar per fet que les AMPA no podrien continuar fent-ho de cara el curs vinent adduint la nova llei de contractació pública. Però, en les mateixes declaracions, va defensar la necessitat de trobar un encaix de les AMPA en el nou model. Va dir que l’experiència d’aquestes havia de quedar reflectida en les bases que regiran els concursos públics. D’aleshores ençà, no s’ha produït cap més manifestació sobre la qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona