Educació

Un postgrau de la UdG formarà a Riudellots en alimentació

L’Ajuntament promou la iniciativa, encaminada a treballar perquè la innovació faci millorar el motor local

Un postgrau de la Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, formarà a partir de l’octubre nous perfils professionals en els terrenys de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+i) en el sector de l’alimentació.

Responsables de l’Ajuntament i la UdG van presentar divendres el postgrau innovació en la indústria alimentària, que tindrà lloc a les instal·lacions del Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, al Foodlab, al polígon industrial de Girona, dins l’àrea empresarial de Riudellots.

Col·laboració múltiple

Els continguts s’han elaborat juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias i Cuinats Jotri, i la Diputació hi dona suport.

El postgrau és el fruit d’una col·laboració múltiple en què el sector privat ha vist de bon ull la iniciativa d’ajudar la indústria alimentària, el gran motor de l’economia local, a innovar i formar professionals que puguin “conduir un equip i sàpiguen detectar oportunitats que permetin canviar el mètode de producció o obtenir estalvi en la producció”, afirma el regidor de Promoció Econòmica de Riudellots, Lluís Barnés. Al polígon de Riudellots, hi treballen unes 6.000 persones, moltes en el sector porcí.

El postgrau costa 2.375 euros i ofereix 30 places. Començarà a l’octubre i s’acabarà el maig del 2019. Al principi, hi haurà “una part d’anivellament” en funció de si els inscrits tenen més formació en gestió empresarial o en coneixement de la indústria alimentària. El curs inclourà sessions amb experts en legislació, ingredients i aromes, entre altres àmbits. “La formació s’ha de dirigir ara al que necessiten les empreses”, va explicar divendres la vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, Sílvia Llach, recorda Barnés, que va estar acompanyat de l’alcaldessa, Montserrat Roura.

LA FRASE

Busquem que la innovació ajudi a canviar el mètode de producció o obtenir estalvi econòmic
Lluís Barnés
edil de promoció de riudellots


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Repunt de casos de Covid, amb 1.197 positius i 28 morts

Barcelona
societat

El parc Güell culmina les obres de restauració i ho obre tot al públic

Societat

“Esperem que només sigui un any”

barcelona

Tres morts en un foc en un pis trampa a la Barceloneta

barcelona

S’aixequen les restriccions a Figueres i Vilafant

FIGUERES

El Trueta i el Santa Caterina ja han fet prop de 3.000 videoconsultes

GIRONA / SALT
AMADEU CARBÓ
Folklorista

“Per Santa Maria el blat ja era al sac i ben lligat”

barcelona

Més de 400.000 britànics intenten tornar a casa

Londres

Forta pedregada a la Garrotxa i el Pla de l’Estany

girona