Educació

L’ampliació de l’institut Brugulat de Banyoles començarà el curs vinent

Es doblarà la superfície del centre, que des de fa temps ha hagut de recórrer a la instal·lació de mòduls prefabricats per solucionar la manca d’espai

L’Ajuntament i el Consell Escolar Municipal (CEM) de Banyoles, a proposta de l’Amipa del centre, faran un seguiment de la tramitació del projecte d’ampliació de l’institut Brugulat, les obres del qual Ensenyament ha anunciat per a principi de l’any que ve. El fet que es vulgui vigilar el procés previ a l’execució del projecte per assegurar-se que es compleixin els terminis es deu als múltiples ajornaments d’unes obres que aquest centre d’ensenyament va començar a reclamar pels volts de l’any 2000.

Si es compleix el calendari anunciat pel govern –ha explicat l’alcalde, Miquel Noguer–, el mes que ve s’aprovarà el projecte i a la tardor –possiblement a l’octubre– es posaran a licitació les obres, amb un pressupost de sortida de sis milions d’euros.

Doblar l’espai

El projecte ha de solucionar definitivament el problema d’espai que té el centre, que es plasma en la desena de mòduls prefabricats que hi ha al recinte. Amb les estadístiques a la mà, es calcula que en el curs 2020/21 hi haurà un increment notable del nombre d’alumnes als centres de secundària de la ciutat, una circumstància que fa especialment necessària l’ampliació d’aquest institut.

Els treballs consistiran en la construcció d’una ala de nova planta d’aproximadament mil metres quadrats, una superfície que representa doblar l’espai actual del Brugulat. Per a més endavant està prevista una reforma de les dependències de què es disposa ara.

Escola Camins

D’altra banda, aquests dies s’està instal·lant un altre mòdul prefabricat a l’escola Camins que ha d’entrar en servei el curs vinent. Aquest centre, que és el més nou dels que hi ha a Banyoles, es va obrir el setembre del 2012 i té totes les instal·lacions en barracons. El nou mòdul, que estarà situat al pati, serà per a la mainada de quart de primària.

LES XIFRES

6
milions d’euros
és el pressupost de sortida de les obres, que s’haurien de treure a licitació a la tardor.
1.000
metres quadrats
ocuparà la nova ala, cosa que suposarà doblar l’espai actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia