Educació

Figueres bonifica l’arrelament dels seus estudiants

Es paga un 30% del bitllet de tren, TAV o bus a estudiants universitaris i de graus que tornen cada dia a casa

Figueres manté i amplia l’abast de la bonificació per a estudiants figuerencs que es desplacen a Barcelona, Girona, Perpinyà o Olot en transport públic (TAV, mitjana distància i bus) diàriament. El principal objectiu de la mesura, que s’adreça a estudiants de grau mitjà, superior i universitari d’entre 16 i 25 anys, és que mantinguin l’arrelament a la ciutat ed Figueres perquè hi pernocten cada dia. Aquest darrer curs han rebut la bonificació del 30 per cent del bitllet 40 estudiants anuals que viatgen en TAV i uns 80 estudiants anuals que ho han fet en tren de mitjana distància. El programa fa tres anys que està implantat i al llarg d’aquest temps s’ha bonificat uns 300 estudiants.

La novetat per al curs vinent és la bonificació d’aquells que es desplacen amb bus i, per tant, podran ser-ne beneficiaris estudiants que van a Perpinyà o a Olot.

El regidor Jordi Masquef remarca que la voluntat és que aquests estudiants continuïn fent la seva vida a prop de casa. “ Figueres reté el capital humà que representen aquestes persones”, afirmava.

En aquest darrer pressupost (2018), l’Ajuntament de Figueres ha destinat 25.000 euros a aquest fi. “No s’ha esgotat la partida, però és evident que cada cop té més èxit i demanda”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia