Educació

Kreas d’Olot ha format en quatre anys 84 tècnics en qualitat alimentària

Més de la meitat s’han incorporat al mercat laboral amb un contracte fix

Aquesta fundació docent inicia ara el nou curs amb divuit alumnes més

El Centre Integral de Formació en Indústries Càrnies i Agroalimentàries (Kreas) ha format en quatre anys un total de 84 tècnics de processos i qualitat en la indústria alimentària. Ho ha detallat la directora d’aquest centre, Mònica Furtet, durant la presentació del nou curs, que arrenca amb divuit alumnes més. Segons ella, la totalitat d’aquests alumnes segueixen el model dual Kreas, que inclou un contracte laboral de formació i aprenentatge de dos anys de durada més l’obtenció de la titulació.

Acabats els estudis, de les tres promocions que ja han finalitzat la formació, un 73% dels alumnes es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits, ja sigui en la mateixa empresa en què havien fet la formació dual o en altres indústries del sector alimentari. La resta es van incorporar amb contractes temporals o bé han decidit continuar estudiant i ajornar l’entrada al mercat laboral. A més, i sempre segons Furtet, els alumnes de la primera promoció de Kreas es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits i actualment ja estan ocupant càrrecs de responsabilitat i llocs de treball clau en diverses empreses del sector alimentari.

Kreas aplica el mètode dual, en què la part pràctica es du a terme dins de les instal·lacions de les empreses col·laboradores de la fundació i els alumnes afronten situacions laborals reals des de l’inici dels seus estudis. A Catalunya, la indústria alimentària representa el segon sector industrial, després del químic, quant a generació de volum de negoci i és, així mateix, un dels sectors capdavanters pel que fa a generació d’ocupació.

LES XIFRES

18
alumnes
aplega el centre Kreas en la cinquena promoció de tècnics de processos i qualitat en la indústria alimentària.
19.000
hores
de formació contínua ha dut a terme la fundació, i ha emès certificats a un total de 700 alumnes.

La formació contínua arriba a 700 alumnes

El cicle formatiu de grau superior és una part de les accions que impulsa el centre Kreas, ja que també atén altres grups d’alumnes a través dels certificats de professionalitat i formació contínua. En total, en aquests quatre anys, més de 700 alumnes s’han format a les aules Kreas i s’han impartit més de 19.000 hores de formació. Avui tindrà lloc a Olot la inauguració del curs acadèmic 2018/19 del campus professional de la UVic-UCC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia